7 redenen om Billings te bezoeken

1 Heerlijke biertjes

Of je nu van een IPA, een Belgisch biertje of een verfrissende cider houdt, de bierliefhebbers kunnen zich gemakkelijk een weekend vermaken in Billings. In het Brewery District, gelegen in het centrum, vind je zes brouwerijen, twee distilleerderijen en cider specialist op loopafstand van elkaar. Tip: de Last Chance Pub & Cider Mill.

2 Meer dan 70km aan wandel- en fietsroutes

Huur een mountainbike of trek je wandelschoenen aan en kies een van de trails, die Billings rijk is. Tip: huur je fiets bij The Spoke Shop en verken Zimmerman Park.

3 Weg van de drukte

De 12,5 miljoen toeristen die Montana jaarlijks bezoeken, verblijven veelal in West-Montana op de route van Yellowstone National Park naar Glacier National Park. Wil je wegblijven van de drukte, dan is Billings en het zuidwesten van Montana de juiste plek!

4 De Beartooth Mountains

Billings is de entree naar de indrukwekkende Beartooth Mountains, de thuisbasis voor de hoogste bergtoppen van Montana. Rijd de Beartooth Pass, een prachtige route van ca. 2 uur. Onderweg kun je wandelen en kamperen.

5 De Yellowstone Rivier

De Yellowstone rivier stroomt dwars door Billings en is met meer dan 1100 kilometer de langste free-flowing rivier (dus niet aangepast door de mens) van Amerika. Huur een kajak of kies een van de uitkijkpunten voor een uitgestrekt uitzicht.

6 Indrukwekkende Native American historie

Bezoek het Little Bighorn Battlefield National Monument om meer te leren over de Battle of Little Bighorn en General Custer’s Last Stand – een bloederige strijd tussen de natives en het leger van Generaal Custer, waarbij de laatsten verloren. Ben je tevens geïnteresseerd in de beroemde expeditie van Lewis & Clark, die het Westen verkenden? Bezoek dan ook Pompey’s Pillar National Monument.

7 Gastvrij Billings

Billings wordt in de zomermaanden niet overspoeld door toeristen en dit is nog goed te merken aan de gastvrijheid van de stad. De inwoners van Billings zijn erg vriendelijk en open om hun reistips te delen: wat is de beste route voor mountainbikers of waar word je getrakteerd op de beste zonsondergang? Je hoeft het maar te vragen.

Meer over Billings? Bezoek Visit Montana.