Totaal

20 dagen/21 nachten

Totale reis

4,127 Mijl (6,642 Kilometer)

Aanvlieghavens

Kalispell (FCA)

Minneapolis-St. Paul (MSP)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
  • Glacier National Park, Montana

  • City of Rocks National Reserve, Idaho

  • Yellowstone National Park, Wyoming

  • Mount Rushmore National Memorial, South Dakota

  • Theodore Roosevelt National Park, North Dakota

Route overzicht

Aankomst – Kalispell (FCA)
DAG 1: Glacier National Park, Montana
DAG 2: Glacier National Park, Montana
DAG 3: Nez Perce, Idaho
DAG 4: Hells Canyon, Idaho
DAG 5: Craters of the Moon, Idaho
DAG 6: City of Rocks National Reserve, Idaho
DAG 7: Grand Teton National Park, Wyoming
DAG 8: Grand Teton National Park, Wyoming
DAG 9: Yellowstone National Park, Wyoming
DAG 10: Yellowstone National Park, Wyoming
DAG 11: Beartooth Scenic Highway | Pompeys Pillar National Monument, Montana
DAG 12: Little Bighorn Battlefield National Monument, Montana
DAG 13: Deadwood | Spearfish, South Dakota
DAG 14: Mount Rushmore National Memorial | Crazy Horse Memorial, South Dakota
DAG 15: Badlands | Chamberlain, South Dakota
DAG 16: Mitchell | DeSmet | Sioux Falls, South Dakota
DAG 17: Theodore Roosevelt National Park, North Dakota
DAG 18: Theodore Roosevelt National Park, North Dakota
DAG 19: Theodore Roosevelt National Park (North Unit), North Dakota
DAG 20: Fort Abraham Lincoln State Park, North Dakota
Vertrek – Minneapolis-St. Paul (MSP)

BIJZONDERE BESTEMMINGEN

Dagelijks programma

Kies een rechtstreekse of aansluitende vlucht naar Kalispell (FCA). Bij aankomst rust je eerst een nacht uit, zodat je fris en uitgeslapen begint aan je grote avontuur in de regio!

Going-To-The-Sun Road, Glacier National Park, credit Montana Office of Tourism

Programma:    Het avontuur begint in Glacier National Park. Hier vind je een van de meest spectaculaire routes van de Verenigde Staten: de Going-to-the-Sun-Road. Deze weg loopt over de Continental Divide (bergketen) tot aan het Logan Pass Visitor Center. Breng de dag door in het Glacier National Park, ook wel bekend als het ecosysteem de “Crown of the Continent”, en leer meer over dit enorme leefgebied dat het thuisgebied is van berggeiten, herten, elanden en andere wilde diersoorten. Rijd over deze snelweg, ga mee in een van de Red Busses die verschillende routes rijden door het park of doe mee aan een Sun Tour. Tijdens deze excursie, onder leiding van een Blackfeet-gids leer je waarom de Blackfeet Nation dit gebied de “Backbone of Mother Earth” noemt.

Overnachting: Glacier National Park, Whitefish, Kalispell of St. Mary

Trail of the Cedars, credit Montana Office of Tourism

Programma:    Eén dag in het park is zeker niet voldoende! Met meer dan 700 paden is Glacier National Park een waar Walhalla voor hikers. Kies voor een van de vijf reeds uitgezette wandelroutes (compleet met informatiefolders en bordjes langs de paden) en verken de wondere wereld van Glacier in je eigen tempo. Je kunt kiezen uit: Trail of the Cedars, Huckleberry Mountain, Hidden Lake, Sun Point en Swiftcurrent Nature Trail. Daarnaast zijn er elke dag verschillende wandelingen mogelijk in het park, maar vooral de gebieden rondom Lake McDonald, Many Glacier, St. Mary/Logan Pass en Two Medicine zijn erg populair. Andere favoriete activiteiten in Glacier zijn paardrijden, mooie boottochten maken en langlaufen.

Overnachting: Glacier National Park, Whitefish, Kalispell of St. Mary

Nez Perce Visitor Center and Museum, credit Idaho Tourism

Programma:    Nez Perce National Historic Park is opgericht in 1965 en strekt zich uit over 34 verschillende locaties verspreid over vier staten. Maak een stop bij Spaulding en bezoek het hoofdkantoor en visitor center van het park. Reis terug in de tijd en ontdek de legendes van het Nez Perce-volk en het verhaal over de Nez Perce-vlucht van 1877, een 126-daagse reis dwars door vier staten. Het volk werd, na het Verdrag van 1963, gedwongen om hun land te verlaten nadat het reservaat was teruggebracht tot slechts één tiende van de oorspronkelijke grootte. Historische bezienswaardigheden, archeologische overblijfselen, museumtentoonstellingen, uitgezette wandelpaden en films geven je inzicht in de 10.000 jaar oude geschiedenis van het Nimiipuu-volk. Nez Perce Tourism biedt een authentieke ervaring waarbij je in contact komt met de cultuur van de Nimiipuu. Dompel jezelf onder in de gewoonten en gebruiken van deze inheemse cultuur aan de hand van interactieve verhalen, land- en waterexcursies, eten, liedjes, drums en dans. Bij de excursies zijn bezoeken aan de bezienswaardigheden, jet-boottochten en een traditioneel diner inbegrepen. Bezoek vervolgens het Appaloosa Museum & Heritage Center om meer te leren over de geschiedenis van dit paardenras dat onmiskenbaar bij Idaho hoort. Baan je een weg door tentoonstellingen, activiteiten en historische archieven om zo al vroeg het bewijs te zien van deze gevlekte paarden, zowel in kunst als literatuur, en het verband tussen de Appaloosa-paarden en de Nez Perce-stam.

Overnachting: Lewiston of Moscow

Hells Canyon, credit Idaho Tourism

Programma:    Hells Canyon is de diepste kloof van Amerika met een hoogte van wel 2400 meter. De kloof is uitgeslepen door de Snake River en vormt voor meer dan 160 kilometer de fysieke grens tussen Idaho en Oregon. Je kunt Hells Canyon bereiken via Lewiston. Vanuit hier kan je meegaan op een begeleidde en comfortabele jet-boottocht. Naast de boottochten zijn er nog genoeg buitenactiviteiten te beleven in het Hells Canyon National Recreation Area. Ga bijvoorbeeld hiken of mountainbiken door de dramatisch uitziende terreinvegetatie. Het maakt niet uit welke route je kiest, overal word je getrakteerd op spectaculaire uitzichten over de kloof inclusief Nez Perce-pictogrammen en wilde dieren zoals dikhoornschapen, zwarte beren, herten en adelaars.

Overnachting: Riggins of McCall

Craters of the Moon National Monument, credit Idaho Tourism

Programma:    Doorkruis het unieke landschap van Craters of the Moon National Monument and Preserve en ervaar een natuurlijke fascinatie over deze omgeving. Navigeer door de vulkanische resten per auto of baan je een weg te voet door het netwerk van alle paden. Bewonder de uitgestrekte lavastromen en maak een verkennende hike door de grotten en kraters. Wanneer de avond valt zie je in de hemel een absoluut astronomisch wonder. Craters of the Moon National Monument and Preserve is een aangewezen International Dark Sky Park waarbij de minimale lichtvervuiling ervoor zorgt dat je in de nacht oneindig veel sterren ziet.

Overnachting: Burley of Twin Falls

City of the Rocks State Park, credit Idaho Tourism

Programma:    City of Rocks National Reserve is een waar paradijs van bijna 60 km² en gelegen in de ongerepte wildernis van Idaho. Het park is uitermate geschikt voor rotsklimmen op wereldniveau en het beleven van avonturen in het achterland. De aanzichten van salieweiden en espenbossen te midden van de in het oog springende granieten sculpturen van het reservaat, zorgen ervoor dat de buitenliefhebber hier helemaal in zijn element is. Zo kan je hier klimmen, mountainbiken, (rots)klimmen, vogel spotten en fotograferen. Een groot netwerk van paden voor hikers in verschillende moeilijkheidsgradaties vormt het centrum van de granieten formaties, de zogeheten Inner City. Het reservaat is ook de thuisbasis van historische paden, replica’s van wagons en de sporen van de pioniers die ten tijde van de Gold Rush over de California Trail reisden.

Overnachting: Pocatello of Idaho Falls

Grand Teton National Park, credit Wyoming Office of Tourism

Programma:    Ten zuiden van Yellowstone National Park en ten noorden van de stad Jackson ligt het Grand Teton National Park. Meer dan 1255 km² aan weelderige valleien, weilanden, heldere bergmeren en de indrukwekkende bergtoppen van de Teton Range vormen hier het décor. De bijzondere locaties Mormon Row en Moulton Barns zijn de meest gefotografeerde bestemmingen, maar de prachtige bergpieken bieden ook de perfecte setting voor natuurliefhebbers, outdoor avonturiers en rondreizigers die op zoek zijn naar de schoonheid van het bijzondere landschap in dit nationale park. Je kunt hier hiken, klimmen, kamperen, kajakken en boottochten maken. Bovendien zijn er oneindig veel fotomogelijkheden. Er loopt een autoweg door het park, maar een kortere hike of fietstocht zijn veruit de beste manieren om het park te ontdekken. Spot hier wildlife als bizons, wapitiherten, elanden, beren en dikhoornschapen, verken 370 kilometer aan wandelpaden, ga vissen in de Snake River, maak een fietstocht over het multifunctionele pad dat Jackson en South Jenny Lake verbindt of beklim de imposante bergtoppen. Daarnaast lenen Jenny Lake Scenic Drive en Signal Mountain Summit Road zich perfect voor het maken van een autorit door deze schilderachtige omgeving.

Overnachting: Grand Teton National Park

Grand Teton National Park, credit Wyoming Office of Tourism

Programma:    De diversiteit van de geschiedenis van het hedendaagse Grand Teton National Park toont dat de mensen hier al meer dan 11.000 jaar hun sporen achter laten. De nomadische Indianen die hun zomers doorbrachten in de vallei, hebben bewijs achtergelaten zoals tipiringen, vuurkorven en stenen gereedschap. Na de indianenstammen trokken Amerikaanse ontdekkingsreizigers zoals John Colter, bontvangers en mountain men naar dit gebied, totdat in 1884 de kolonisten zich hier permanent vestigden. Andere historische highlights in deze omgeving zijn de John D. Rockefeller Jr. Memorial Parkway, the Chapel of Transfiguration en de Cunningham Cabin Historic Site. Vandaag de dag kan je de omvangrijke geschiedenis en cultuur bekijken door de interactieve programma’s onder leiding van een ranger. Of bezoek de visitor centers en verschillende historische bezienswaardigheden.

Overnachting: Grand Teton National Park

Yellowstone National Park, credit Wyoming Office of Tourism

Programma:    Yellowstone National Park’s biedt bijna 9.000 km² aan ruige natuur, indrukwekkende bergtoppen, een ongekende hoeveelheid wildlife en beschikt over een unieke en natuurlijke schoonheid. Maar Yellowstone is vooral bekend vanwege de geothermische activiteiten en de grote hoeveelheid geisers. Zo zijn de bijzondere bestemmingen – Old Faithful, Lower Falls en Yellowstone Lake – wellicht een vertrouwd beeld van foto’s en schilderijen, maar wanneer je ze in het echt ziet is het een spectaculaire once-in-a-lifetime ervaring waar je het gehele jaar van kunt genieten. Of je nu houdt van een uitdagende hike of liever rustig achterover zit terwijl je geniet van de zonsondergang, Yellowstone biedt voor ieder wat wils. Populaire activiteiten zijn kamperen, hiken, varen, fietsen, vissen, wildlife spotten, paardrijden en het maken van diverse excursies onder begeleiding van een gids.

Overnachting: Yellowstone National Park

Bison in Yellowstone National Park, credit Wyoming Office of Tourism

Programma:    Aangezien de meeste van de bezoekers het park in de zomer bezoeken, raden wij je aan om de dag vroeg te beginnen met een hike ‘off the beaten track’. In de herfst is de temperatuur nog steeds aangenaam, al zijn de avonden koeler door de frisse berglucht, hoor je de roep van de mannetjes elanden en is Yellowstone National Park een kleurrijk palet door de kleuren van de bladeren aan de bomen. De herfst is ook het seizoen voor het spotten van wildlife, zo zijn vooral de grizzly- en zwarte beren actief, omdat ze hun buiken rond moeten eten doordat ze zich moeten voorbereiden op de winterslaap. Elanden zijn in deze tijd van het jaar ook druk in de weer, de mannetjes elanden doen namelijk aan bugling. Met deze harde reeks aan geluiden wordt de dominantie bepaald en trekken ze de vrouwtjes aan. Dit bijzondere tafereel hoor je vooral vroeg in de ochtend en rond schemering. Houd je meer van rust? Bezoek dan Yellowstone National Park in de lente. Dit is een perfecte tijd om je reis te plannen, omdat je activiteiten kunt doen als hiken over de lager geleden paden, fietsen en wildlife spotten (zo worden de kalfjes van de bizons en elanden elk jaar rond april/mei geboren).

Overnachting: Yellowstone National Park

Beartooth Highway, credit Montana Office of Tourism

Programma:    Maak in de ochtend een prachtige rit over de 110 kilometerlange Beartooth Scenic Highway, volgens velen de mooiste route van Amerika. Het is een van de hoogste en meeste ruige gebieden in de onderste 48 staten, met 20 bergtoppen boven de 3.500 meter hoogte. Ga naar Red Lodge en geniet van een lunch in de charmante binnenstad voordat je doorrijdt naar de omgeving van Billings. Breng de middag door bij het Pompey’s Pillar National Monument waar je in de zandstenen pilaar nog de sporen kunt zien van de Native Americans, ontdekkingsreizigers, bontvangers, de U.S. Calvary, spoorwegontwikkeling en homesteaders. Billings is de grootste stad van Montana, ligt aan de voeten van de Yellowstone River en heeft een bruisend historisch centrum waar verschillende heerlijke eetgelegenheden en (kleine) brouwerijen zich op loopafstand van elkaar bevinden.

Overnachting: Billings

Little Bighorn Battlefield National Monument, credit Montana Office of Tourism

Programma:    De rit van vandaag brengt je in één uur van Billings naar de Crow Reservation en het Little Bighorn Battlefield National Monument. Bij dit monument wordt het gevecht herdacht van 25-26 juni 1876 tussen het United States Seventh Cavalry Regiment, onder leiding van Lt. Col. George Armstrong Custer, en de indianenstammen Sioux en Cheyenne, onder de politieke en spirituele leiding van Sitting Bull.  In het museum vind je tentoonstellingen over de geschiedenis van dit gevecht, wapens, archeologische objecten, het ‘gewone’ leven van de Native Americans en je kan een wandeltocht maken waarbij belangrijke punten centraal staan. Een andere wandeltocht van circa 7 km verbindt Custer Battlefield en Reno-Benteen Battlefield. In de zomer kan je een excursie boeken onder begeleiding van een ranger en tussen het weekend van Memorial Day en Labor Day is het ook mogelijk om een excursie per bus te maken. 

Overnachting:            Billings

Deadwood, credit South Dakota Tourism

Programma:    Spearfish Canyon Scenic Byway is gebouwd boven op een oud spoornet en biedt de bezoekers weidse uitzichten over torenhoge kalkstenenkliffen en dennenbomen. Langs het 35 kilometerlange deel van de U.S. Highway 14A word je omringd door de roze, bruine en grijze kalkstenen omheiningen. Tijdens een korte hike in de omgeving zijn Bridal Veil Falls en Roughlock Falls echte must-sees. Vervolg je weg richting Deadwood, bekend om het ruige en woelige verleden waarbij gokkers en revolverhelden zoals Wild Bill Hickok en Calamity Jane ware legendes van zichzelf hebben gemaakt. De gehele stad is een erkend nationaal en historisch monument en je zult hier geheid veel Wild West plezier beleven. Zorg er in ieder geval voor dat je geniet van het Days of 76 Museum en de Broken Boot Gold Mine, een koetsrit maakt, een ‘Deadwood Alive Shootout’ bijwoont en Saloon #10 bezoekt. Het nabijgelegen Rapid City heeft unieke winkels, galleries, sfeervolle en modern eetgelegenheden en pubs, presidentiële standbeelden en gebouwen daterend uit 1900. Ga vooral ook naar Main Street Square, City of Presidents, Prairie Edge Native American Gallery, Black Hills Reptile Gardens en het Journey Museum.

Overnachting: Rapid City of Deadwood

Mount Rushmore National Memorial, credit South Dakota Tourism

Programma:    In het hart van de Black Hills in het westen van South Dakota bevindt zich het Crazy Horse Memorial, ‘s werelds grootste bergsnijwerk in uitvoering. Stop bij Laughing Water Restaurant en probeer de bizonstoofpot of Indian taco. Vervolg je weg richting Mount Rushmore National Memorial, het Amerikaanse monument van de Democraten. Dit enorme bouwwerk toont de 18-meter hoge gezichten van de vier presidenten die de geboorte, groei, ontwikkeling en behoud van het land vertegenwoordigen. Hier vlakbij ligt het Custer State Park, dat een grote variatie wildlife herbergt in een prachtig landschap met een grootte van bijna 28.000 hectare. Geniet van een Buffalo Jeep Safari Tour, rijd over de Wildlife Loop en Needles Highway en bezoek de State Game Lodge en het Sylvan Lake. Bij de Mammoth Site in Hot Springs reis je terug naar de tijd dat de mammoet, kameel en de gigantische short-faced beren door de grote vlakten van Noord-Amerika zwierven. Mammoth Site is de grootste mammoetonderzoeksfaciliteit ter wereld en je kunt hier een actieve opgravingsplaats bezoeken en de gevonden fossielen uit de IJstijd bewonderen die er worden tentoongesteld.

Overnachting: Keystone, Custer of Hill City

Badlands National Park, credit South Dakota Tourism

Programma:    Badlands National Park heeft een oppervlakte van bijna 990.000-hectare en bestaat grotendeels uit opvallende rotsformaties. Zorg ervoor dat je de Badlands Loop Scenic Byway volgt en stopt bij het Ben Reifel Visitor Center. Reis vervolgens verder naar Wall Drug, een Walhalla aan gratis attracties zoals het Western Art Gallery Restaurant met 520 zitplaatsen. Ben je een liefhebber van geschiedenis, bezoek dan de Minuteman Missile National Historic Site. Verspreid over 24-kilometer langs de Interstate 90 en op drie verschillende locaties, vind je de Delta-09 Missile silo, Delta-01 Launch Control Facility en het bezoekerscentrum. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Native Americans en stop bij Dignity, het 15-meter hoge roestvrijstalen beeld van een Native American-vrouw met een quilt van sterren die de cultuur van het Lakota- en Dakota-volk eert. Sla ook een bezoek aan het Akta Lakota Museum niet over. Met een minitheater, interactieve displays, Engelse-Lakota beschrijvingen en de Medice Wheel Gardens, biedt dit museum meer informatie over de Native American manier van leven zowel in het verleden als het heden.

Overnachting: Chamberlain

Sioux Falls, credit South Dakota Tourism

Programma:    Begin je dag bij het Mitchell Corn Palace. Dit Amerikaanse icoon wordt jaarlijks opnieuw versierd met maïs, granen en grassen en is dag-en-nacht iets voor op je bucket-list. Bij Ingalls Homestead kan je een huifkartocht maken, ponyrijden, een schoolles uit 1880 volgen, touwen en maïskolvenpoppen maken en demonstraties bijwonen uit ‘The Long Winter’ waarbij hooi en tarwe worden gemaald. Als de grootste stad van South Dakota is Falls Park voor zowel de lokale bevolking als bezoekers een populaire bestemming. Geniet van meer dan 55 unieke sculpturen bij de Sculpture Walk, dat bezoekers van het centrum van Sioux Falls de gelegenheid geeft om zelf een tour te maken door dit prachtige en bijzondere kunstlandschap. Ten zuidoosten van Sioux Falls ligt het Good Earth State Park, een belangrijke culturele, historische plek en een uniek natuurverblijf dat grenst aan het meest ontwikkelde en dichtstbevolkte deel van de staat. Good Earth, de meest recente toevoeging aan het park, biedt uitstekende mogelijkheden voor vogel spotten en hiking.

Overnachting: Sioux Falls

Theodore Roosevelt National Park, Credit National Park Service via North Dakota Tourism

Programma:    Theodore Roosevelt National Park is een van de mooiste plekken in North Dakota. Het landschap, vol met kuddes bizons en statige wilde paarden, beneemt je de adem. Hier vind je prachtige landschappen, bijzonder wildlife, ontspannen autotochten en rustige gebieden waar je kunt hiken of picknicken. Een belangrijk kenmerk van de South Unit is de 58 kilometerlange verharde Scenic Loop Drive waarlangs je diverse borden ziet die enkele van de historische en natuurlijke kenmerken van het park toelichten. TRNP is een van de beste plekken om gemakkelijk de meest bijzondere dieren van het Westen te zien zoals bizons, muilezelherten, witstaartherten, elanden, wilde paarden (in de South Unit), longhorn-runderen (in de North Unit), gaffelbokken, prairiewolven, rode lynxen, dassen, bevers, stekelvarkens, prairiehonden, steenarenden, talloze soorten vogels en af en toe een slang.  Bikers zullen dol zijn op de Maah Daah Hey trail, een enkelsporig crossmotorpad dat van de South Unit tot de North Unit loopt. De wegen in het park volgen de vormen van de Badlands waardoor ruiters het landschap optimaal kunnen benutten.

Overnachting: Medora

Bully Pulpit Golf Course, credit North Dakota Tourism

Programma:    Start dag twee in Medora met een licht ontbijt voordat je gaat golven op een van de mooiste 18-holes golfbanen in het land, Bully Pulpit Golf Course. Of je nou 72 of 100 punten slaat, je krijgt hoe dan ook trek. Ga da vervolgens naar Tjaden Terrace, grenzend aan het Burning Hills Amfitheater, voor een steakdiner met alles erop en eraan. Gelegen op de kliffen en met een fenomenaal uitzicht over Medora waar je in avond geniet van de Medora Musical. Of bezoek Chateau de Mores, een gebouw van twee verdiepingen en 26 kamers dat in 1833 is gebouwd als zomerresidentie voor de familie van Marquis de Mores. Het kasteel is tegenwoordig een historisch museum en bevat veel van de originele meubels en persoonlijke spullen van de familie Mores. Met het gezin kan je naar Medora Children’s Park, Medora Mini Golf en Perception, een tentoonstelling vol met optische illussies en magie. Bezoekerstours omvatten begeleide educatieve rondleidingen door de verschillende tentoonstellingen een bezoek aan het Slant House, gelegen op de heuvels van Medora.

Overnachting:            Medora

Thoedore Roosevelt National Park North Unit, credit North Dakota Tourism

Programma:    De ongerepte North Unit van het Theodore Roosevelt National Park, ook wel bekend als de Grand Canyon van het noorden, biedt een van de mooiste uitzichten over de North Dakota Badlands en je kunt hier fantastisch wildlife spotten zoals bizons, elanden, dikhoornschapen, herten en prairiehonden. Wellicht zie je zelfs de dikhoornschapen! De Maah Daah Hey trail begint in de North Unit van het park, maar loopt dwars door het officiële wildernisgebied en is alleen toegankelijk voor hikers en ruiters. Daarnaast lopen er nog tal van andere wandel- en ruiterpaden door het park heen. Ervaar het echte Native American gevoel in New Town, op slechts 45 minuten ten oosten van Watford City, thuis van het Mandan-, Hidatsa- en Arikara-volk die samen deel uit maken van de MHA Nation. Bezoek hier Earth Lodge Village, Three Tribes Museum, 4 Bears Casino en het MHA Heritage Center en ervaar buitenrecreatie, rodeo’s en powwows (feestelijke ceremonies). De Four Bears/Killdeer Mountain Scenic Byway loopt van New Town naar Killdeer en biedt schilderachtige uitzichten over de North Dakota Badlands en Lake Sakakawea.

Overnachting: Watford City

Fort Abraham Lincoln State Park, credit North Dakota Tourism.

Programma:    De hoofdstad van North Dakota, Bismarck, biedt een grote diversiteit aan cultuur, geschiedenis en winkelen. Sla vooral attracties als de Dakota Zoo, North Dakota Heritage Center and State Museum en Fort Abraham Lincoln, waar een replica van het huis van General and Mrs. George Armstrong Custer op de cavaleriebasis te vinden is, niet over. Het park is tevens de thuisbasis van On-a-Slant Mandan Indian Village, met zes replica’s van aardehuisjes uit het Mandan-dorp dat tot eind 1700 werd bewoond. Het North Dakota Heritage Center ligt op het State Capital-terrein in Basmarck en is het hoofdkantoor van de State Historical Society of North Dakota én het grootste museum in de staat. De Lewis & Clark Riverboat zet de trotse traditie van de Missouri River stoomboten in Bismarck voort en biedt van mei tot en met september een avontuur op de machtige Missouri. De Mandan Rodeo is legendarisch en begint als een Fourth of July evenement uit 1879 met een honkbalwedstrijd en ponyraces. Een absolute must do is het bijwonen van een authentiek Native American feest in de United Tribes Powwow, dat elk jaar in het tweede weekend in September wordt gehouden.

Overnachting: Bismarck

Lever je huurauto weer in en ga terug naar Minneapolis-St. Paul International Airport (MSP) voor je terugvlucht. Op weg naar huis met geweldige, nieuwe herinneringen!