Totaal

20 dagen/21 nachten

Totale reis

5,428 Mijl (8,735 Kilometer)

Aanvlieghavens

Denver (DEN)

Seattle (SEA)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
  • Bighorn Medicine Wheel, Wyoming

  • Dignity Statue, South Dakota

  • United Tribes Technical College International Powwow, North Dakota

  • National Bison Range, Montana

  • Nez Perce National Historic Park Visitor Center, Idaho

Route overzicht

Aankomst – Denver (DEN)
Dag 1: Cheyenne (Home to Cheyenne Frontier Days), Wyoming
Dag 2: Wind River Indian Reservation, Wyoming
Dag 3: Bighorn Medicine Wheel, Wyoming
Dag 4: Devils Tower National Monument, Wyoming
Dag 5: Crazy Horse Memorial | Black Hills, South Dakota
Dag 6: Badlands National Park | Pine Ridge, South Dakota
Dag 7: Chamberlain | Mitchell, South Dakota
Dag 8: Sisseton | Wahpeton, South Dakota
Dag 9: Bismarck-Mandan (Home to UTTC International Powwow), North Dakota
Dag 10: On-A-Slant Indian Village, North Dakota
Dag 11: Turtle Mountain Reservation, North Dakota
Dag 12: Ft. Berthold Indian Reservation, North Dakota
Dag 13: Crow Indian Reservation | Crow Fair | Little Bighorn Battlefield, Montana
Dag 14: First Peoples Buffalo Jump, Montana
Dag 15: Blackfeet Indian Reservation | Browning | Glacier National Park, Montana
Dag 16: Flathead Indian Reservation | National Bison Range, Montana
Dag 17: Salmon | Sacajawea Interpretive Center, Idaho
Dag 18: Salmon | Sacajawea Interpretive Center, Idaho
Dag 19: Nez Perce National Historic Park, Idaho
Dag 20: Coeur d’Alene Indian Reservation, Idaho
Vertrek – Seattle (SEA)

NATIVE AMERIKAANSE CULTUUR

Dagelijks programma

Kies een rechtstreekse of aansluitende vlucht naar Denver (DEN). Bij aankomst rust je eerst een nacht uit, zodat je fris en uitgeslapen begint aan je grote avontuur in de regio!

Partner in de Schijnwerpers

Denver, Colorado – Toegangspoort tot de Rockies en het Amerikaanse Westen. Ervaar een van Amerika’s meest levendige en bewandelbare steden, met een spectaculair uitzicht op de Rocky Mountains, terrasjes, keuken van boer tot bord, lokale brouwerijen die ambachtelijk bier serveren en veel winkels! Neem de 37 minuten durende treinreis rechtstreeks van Denver International Airport naar Denver Union Station in het hart van de binnenstad en ervaar 300 dagen zon, levendige kunst en cultuur, rijke westerse geschiedenis en buitenavonturen. Ontdek de creatieve kant van Denver in het Denver Art Museum, het Clyfford Still Museum of het Kirkland Museum of Fine & Decorative Art. Geniet van interactieve tentoonstellingen in het History Colorado Center, bezoek het historische Colorado State Capitol-gebouw of ga winkelen in de iconische Rockmount Ranch Wear-winkel. Maak een paar foto’s van de I See What You Mean “The Big Blue Bear” -sculptuur – hij ziet er vanuit alle hoeken goed uit.

Cheyenne Frontier Days Old West Museum, credit Wyoming Office of Tourism

Programma: Sinds 1897 viert Cheyenne zijn ontstaan in het Oude Westen met het spectaculaire festival Cheyenne Frontier Days. Het hoogtepunt van het festival is de grootste outdoor-rodeo ter wereld, waar veel topprofessionals op afkomen in de hoop het prijzengeld van meer dan 1 miljoen dollar te winnen. Behalve de dagelijkse rodeo, zijn er ook tours achter de schermen, stuntrij-evenementen en een race met wilde paarden. Op het festivalterrein vind je een Indiaans dorp, een oud grensstadje en een saloon. Je kunt er dansen, eten proeven uit een “chuck wagon”, genieten van een pannenkoekenontbijt en een speciale kunsttentoonstelling bekijken. Om het programma compleet te maken zijn er kermisattracties, een vliegshow, entertainment op topniveau, professionele stierenrij-shows en optochten met antieke rijtuigen en auto’s. Cheyenne’s wereldberoemde rodeo is echt “de moeder van alle rodeo’s. Open van 17 – 26 juli van 10:00 tot 19:30 uur (* tot 13:00 uur op 26 juli). 

De geschiedenis van ‘s werelds grootste outdoor rodeo en alles daaromheen komt tot leven in het Cheyenne Frontier Days Old West Museum . Het museum biedt het hele jaar door onderwijsprogramma’s en wisselende tentoonstellingen met historisch materiaal, die het erfgoed van het Amerikaanse Westen en de spannende geschiedenis van de rodeo’s tonen.

Overnachting:  Cheyenne

Wind River Wild Horse Sanctuary, credit Wyoming Office of Tourism

Programma: In Wyoming’s Wind River Basin ligt het Wind River Indian Reservation. Het is het zevende grootste reservaat in de Verenigde Staten met een oppervlakte van bijna 1 miljoen hectare. Dit reservaat is de thuisbasis van de Eastern Shoshone en Northern Arapaho stammen. Je vindt er 240 meren, honderden kilometers aan rivieren en beken en een aantal van de meest bijzondere plekken van de staat.  

De Northern Arapaho Experience Room in het Wind River Hotel & Casino vertelt het verhaal van de mensen in Northern Arapaho door middel van schilderijen, foto’s, video’s en kunstvoorwerpen.  

Buiten de plaats Lander bevindt zich het Wild River Sanctuary Wind River, waar 130 mustangs leven. Bezoekers kunnen een begeleide tour boeken om de ranch te zien en er van alles te leren over de paarden.

Vanaf de stad Shoshoni tot net ten noorden van Thermpolis, loopt de Wind River Canyon Scenic Byway (US Highway 20) door de Wind River Canyon en het Wind River Indian Reservation. Je hebt hier uitzicht op de rode rotsen van de Owl Creek Mountains, het diepblauwe water van het Boysen Reservoir en de bijna 800 meter hoge rotswanden aan weerszijden van de kloof.

Elk jaar zijn er powwows, zoals de Eastern Shoshone PowWow in juni, de Ethete Celebration & PowWow in juli en de Northern Arapaho PowWow in september.

Overnachting:  Riverton of Lander

Bighorn Medicine Wheel, credit Wyoming Office of Tourism

Programma: Op de weg vanaf het Wind River Indian Reservation stop je bij de Legend Rock State Petroglyph Site om meer dan 300 rotstekeningen te bekijken, waarvan sommigen duizenden jaren oud zijn. Deze rotstekeningen laten je kennis maken met diverse culturen uit lang vervlogen tijden.

De volgende stop is de Medicine Wheel Passage Scenic Bywayde noordelijkste route door het Bighorn National Forest in de Big Horn Mountains. Deze verharde snelweg met twee rijstroken volgt een van de hoogste routes in de staat. Het gebied biedt onderdak aan een verscheidenheid aan dieren – herten, elanden, blauwe korhoenders en meer.

Ga daarna richting het Medicine Wheel National Historic Landmark. Het Medicine Wheel, met een diameter van 23 meter, vormt samen met het omliggende landschap een van de belangrijkste en best bewaarde heilige plekken van de Indianen in Noord-Amerika. In de buurt zijn talrijke plaatsen die ook nu nog gebruikt worden door de Indianen, waaronder ceremoniële verzamelplaatsen, medicinale plantenverzamelgebieden, zweethutten, altaren, en plekken om te vasten (vision quest). Bezoekers van het Medicine Wheel National Historic Landmark zien niet alleen een belangrijk deel van de geschiedenis, maar kunnen bovendien ook genieten van de tocht door het Bighorn National Forest.

Overnachting:             Er zijn verschillende campings rond het Bighorn National Forest, of je kunt ook overnachten in Shell, WY.

Devils Tower National Monument, credit Wyoming Office of Tourism

Programma: Het Devils Tower National Monument, dat meer dan 365 meter boven de oostelijke vlakten van Wyoming opdoemt, is een uniek natuurwonder. Bezoek het Devils Tower Visitor Centre voor meer informatie over de geologie van het monument, sterrenkijk-mogelijkheden en om meer te weten te komen over de cultuur en geschiedenis van het gebied door middel van historische foto’s en andere displays. Wandel over bijna 13 kilometer aan natuurpaden in de buurt van het monument, of klim omhoog! De steile rotswanden van de Devils Tower met honderden pilaren en spleten zijn een walhalla voor klimmers.

Bezoek in de zomer het zomercultuurprogramma van de National Park Service om sprekers over verschillende onderwerpen te horen. Op bepaalde avonden begint er tegen schemering ook een Full Moon Walk voor wandelaars met zaklampen.

In de Belle Fourche River kun je vissen. Zoek naar de zwarte bullheads, meervallen en de beroemde snoekbaarzen in dit gebied. Bezoekers kunnen ook een van de vijf prairiehondensoorten van de Great Plains spotten in het prairiehondendorp. Deze unieke kans loop je in de uiterwaarden langs de hoofdparkweg. Verder zie je de heuvels die de dieren er bouwen als nest en de lage begroeiing die de kolonie gebruikt voor optimale beschutting.

Overnachting:  Hulett of Sundance

Crazy Horse Memorial, credit South Dakota Tourism

Programma: Bear Butte, een ruim 350 meter hoge geologische formatie op zo’n 2 kilometer buiten de Black Hills, biedt een weids uitzicht op de omgeving. Een gemakkelijke wandeling neemt je mee rond Bear Butte Lake en een meer uitdagende wandeling voert je naar de top over een 3 kilometer lang pad. De berg is een heilige plaats voor de Lakota, Cheyenne en alle inheemse stammen van de Northern Plains, die Bear Butte nog steeds gebruiken als een bedevaartsoord.

The Journey Museum and Learning Centre, gelegen in Rapid City, brengt vijf belangrijke prehistorische en historische collecties samen om het volledige verhaal te vertellen van de westelijke Great Plains vanuit het perspectief van het Lakota-volk, de pioniers die de geschiedenis vormden en de wetenschappers die momenteel het gebied bestuderen. Breng na het museum een bezoek aan de winkel The Prairie Edge Trading Company and Galleries met traditionele en hedendaagse Indiaanse kunst, ambachten en muziek, ambachtelijke benodigdheden en gedroogde kruiden.

Ga de Black Hills in en bezoek het fantastische Crazy Horse Memorial. Eenmaal voltooid, zal dit monument voor Lakota-leider Crazy Horse en voor alle Noord-Amerikaanse Indianen het grootste in een rots uitgehouwen beeld ter wereld zijn. Naast het beeldhouwwerk zelf, biedt het Crazy Horse Memorial educatieve en culturele programma’s over indianen via het Indian Museum of North America and the Native.

Overnachting: Hill City

Badlands National Park, credit South Dakota Tourism

Programma: Het adembenemend mooie landschap van het Badlands National Park rijst op mysterieuze wijze uit boven de omliggende prairie. De Badlands zijn een geologisch wonder met een doolhof van heuvels, kloven en geulen, gevormd door miljoenen jaren erosie. Het is het enige nationale park met eenvoudige accommodatie in een prachtige omgeving.

Reis naar de rand van de Badlands naar het reservaat Pine Ridge en bezoek het Pine Ridge Visitor Center met kunst van het Lakota-volk, informatie over het dierenleven en reisinformatie.

De begraafplaats Wounded Knee Memorial, gelegen ten zuiden van Porcupine op BIA 27, wordt als heilige plek beschouwd. Bezoekers worden erop geattendeerd zich respectvol te gedragen tijdens hun bezoek. 

De Red Cloud Indian School and Heritage Centre is een Indiaanse cadeauwinkel, cultureel centrum en kunstgalerie met een van de meest indrukwekkende collecties historische en hedendaagse inheemse kunst in het land. In het Pine Ridge reservaat biedt het Oglala Lakota College Historical Center een locatie voor hoger onderwijs. Het erkende college heeft een verscheidenheid aan Indiaanse literatuur in de boekwinkel. Bezoekers kunnen historische foto’s en kunstwerken bekijken.

Overnachting: Badlands National Park/ Wall

Dignity Statue, credit South Dakota Tourism

Programma: Reis naar het oosten van South Dakota en stop bij het Akta Lakota Museum & Cultural Center in Chamberlain. Dit museum biedt bezoekers een levende les over de Indiaanse manier van leven, zowel in het verleden als in het heden. Bezoekers vinden hier een mini-theater, interactieve displays, een Medicine Wheel Garden en een cadeauwinkel met een unieke selectie van inheemse Amerikaanse producten.

In Chamberlain vind je ook de adembenemende Dignity: of Earth & Sky. Dit roestvrijstalen, 15 meter hoge beeld van een Indiaanse vrouw is speciaal ontworpen om de culturen van het Lakota- en Dakota-volk te eren.

The Prehistoric Indian Village & Archeodome bevindt zich net naast de Interstate 90 bij Mitchell, South Dakota. In dit Indian Village kunnen bezoekers ervaren hoe het was om duizend jaar geleden te leven in een dorp op de vlaktes. Het Mitchell Prehistoric Indian Village omvat een museum en een archeodome van zes hectare en kijkt uit over de westelijke oever van Lake Mitchell.

The World’s Only Corn Palace ligt in het hart van Mitchell. Het wordt jaarlijks opnieuw ingericht met nieuwe maïs, graan en gras om een ​​nieuwe themamuurschildering te presenteren die de buitenkant van het hele gebouw bedekt.

Overnachting:             Mitchell

Good Earth State Park at Blood Run, credit South Dakota Tourism

Programma: Good Earth State Park at Blood Run, het nieuwste staatspark van South Dakota, is een nationaal historisch monument. De rivier, de overvloed aan wilde dieren, brandhout, vruchtbare uiterwaarden, beschikbaarheid van catliniet (pijpsteen) en beschutting tegen de wind maakten het gebied van 1300 – 1700 v. Chr. – en mogelijk zelfs al daarvoor – een middelpunt van de inheemse Amerikaanse beschaving. De plek is een tijdcapsule van de inheemse cultuur. Er is geen andere Oneota-site met een dergelijke omvang en integriteit in de Verenigde Staten.

Toen de Dakota zich vestigden in het noordoosten van South Dakota, stuitten ze op een bosachtig gebied en holte waar ongewone dingen gebeurden. Gloeiende boomstronken, kreunende geluiden en een stroom die rood werd, brachten de Dakota ertoe deze betoverde holte ‘sica’ te noemen, wat ‘slecht’ betekent. Tegenwoordig staat Sica Hollow State Park bekend om zijn wandel- en ruiterpaden. Het ligt 24 kilometer ten noordwesten van Sisseton.

Song to the Great Spirit building at Sisseton Wahpeton College is een uniek gebouw in Agency Village . Het is gebouwd in de vorm van vier drummers die rond een drum zitten. Het is te zien vanaf de Interstate 29.  

Het Prayer Rock Museum in Marshall County is gelegen in het twee verdiepingen hoge huis uit 1880 van de voormalige gouverneur van Zuid-Dakota Frank Farrar. Het museum bezit de “naar schatting 4.600 jaar oude sporen van de Prayer Rock, de enige bekende prehistorische Indiaanse rotstekening in zijn soort ter wereld.”   

Overnachting: Sisseton Area  

United Tribes Technical College International Powwow, credit North Dakota Tourism

Programma: Het Bismarck-Mandan- gebied ontvangt al bezoekers sinds Lewis en Clark in 1804 de Missouri rivier op peddelden. Bismarck, de hoofdstad van Noord-Dakota, is een middelpunt van cultuur, geschiedenis en winkelen. Mis geen attracties zoals de Dakota Zoo, het North Dakota Heritage Center and State Museum en Fort Abraham Lincoln.

Jaarlijkse evenementen in het Bismarck-Mandan-gebied zijn de Mandan Rodeo Days en de United Tribes International Powwow. Powwows hebben vaak een religieuze betekenis, maar zijn ook een tijd voor mensen om bijeen te komen, te zingen, dansen, feesten, bidden, oude vriendschappen te hernieuwen en nieuwe vrienden te maken. De dansparade begint met de Grand Entry, een gelegenheid voor de deelnemers om punten te scoren door hun stijl en uitdossing te tonen. De United Tribes Powwow wordt elk jaar gehouden tijdens het tweede weekend van september.

Het North Dakota Heritage Center ligt op het terrein van de State Capital, bij afslag 159 op de I-94 in Bismarck. Het is het hoofdkantoor van de State Historical Society of North Dakota en het grootste museum in de staat. Het beschikt over tijdelijke en permanente tentoonstellingen die het verhaal vetellen van het leven op de noordelijke vlakten, van de prehistorie tot heden.

Luister naar verhalen over het dagelijkse leven van Indiaanse stammen, kijk waar ze woonden en onderzoek kunstvoorwerpen. Het museum is het hele jaar door 7 dagen per week geopend van 8.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, donaties zijn welkom.

Overnachting:  Bismarck

On-A-Slant Indian Village, credit North Dakota Tourism

Programma: De blokhuizen van Fort Abraham Lincoln op de kliffen in het zuidwesten ademen geschiedenis. Op de Missouri-rivier, die Bismarck en Mandan scheidt, varen boten voorbij. Fort Abraham Lincoln heeft vele historische bezienswaardigheden, waaronder de On-A-Slant Indian Village, een 400 jaar oud Mandan-dorp dat meer dan 200 jaar zeer welvarend was. Bezoek vijf gereconstrueerde lemen bouwwerken, het Custer House, de graanschuur, het commissaris magazijn, de kazerne en de stallen. Fort McKeen was oorspronkelijk een fort bovenop de klif met uitzicht op de rivier de Missouri. Het was ooit een infanterie post, maar die werd ontmanteld na de Amerikaanse Burgeroorlog. Bij het Custer House en On-A-Slant village vind je informatie over het terrein. Geniet van de geweldige wandelpaden, een camping met hutten en een tipi met mogelijkheden om te overnachten.

Net ten noorden van Bismarck ligt de Double Ditch Indian Village State Historic Site. Deze site bevat ruïnes van een groot Mandan-indianendorp, dat tot 1781 bijna 300 jaar lang bewoond zou zijn geweest.

De ruïnes van een oud Indiaans dorp, dat voor het laatst werd bewoond in 1845 door de Hidatsa en Mandan, staat bekend als de Knife River Indian Villages National Historic Site. Het is de plek waar Lewis en Clark in 1804 Sakakawea ontmoetten. De site beschikt nu over een modern museum, een bezoekerscentrum, de Hidatsa earthlodge en de overblijfselen van drie Hidatsa-dorpen met 210 afdrukken van waar hutten stonden.

Overnachting:  Bismarck of Minot (op weg naar Turtle Mountain)

International Peace Garden, credit North Dakota Tourism

Programma: Inheemse stammen zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van North Dakota. Iedereen is welkom om de reservaten te verkennen, de Indiaanse cultuur te ervaren en te leren over de geschiedenis, taal en tradities van elke stam.

Het Turtle Mountain Reservation ligt in de beboste, glooiende heuvels van het centraal-noorden van North Dakota. Attracties zijn hier onder andere: de Turtle Mountain Scenic Byway, het Turtle Mountain Heritage Centre, het Sky Dancer Casino and Resort, de Chippewa Downs en het Keplin Fest en Ryan Keplin Summerfest.

De International Peace Garden, sinds 1932 genesteld in de Turtle Mountains van North Dakota en Manitoba Canada, is een van de meest symbolische en schilderachtige attracties van het continent. Het is een eerbetoon aan de vrede en vriendschap tussen de bevolking van de Verenigde Staten en Canada. De tuin biedt 930 hectare aan natuurschoon, twee ongerepte zoetwatermeren, de fenomenale Formal Garden, veel schilderachtige wandel- en autoroutes, wilde bloemen, watervallen en een grote variëteit aan Noord-Amerikaanse vogels en dieren. Er zijn moderne en rustieke campingfaciliteiten beschikbaar.

Lake Metigoshe State Park, gelegen in de schitterende Turtle Mountains langs de grens tussen de VS en Canada, is het hele jaar door een van de populairste vakantiebestemmingen in North Dakota. De kleine meren bieden uitstekende mogelijkheden om te vissen, kanoën, varen en zwemmen. Bezoekers kunnen genieten van zo’n 13 kilometer aan paden voor wandelaars en mountainbikers. Breng in de winter de dag door met langlaufen, sneeuwschoenwandelen, rodelen en ijsvissen. Bezoek het Lake Metigoshe Outdoor Learning Center, dat programma’s biedt over geschiedenis, natuur en recreatie.

Overnachting: Belcourt

Crow Flies High Observation Point, credit North Dakota Tourism

Programma: De Mandan en Hidatsa, en later de Arikara-stammen, leefden een vredig leven in lemen hutten langs de oevers van de rivieren Mes en Missouri. Tegenwoordig zijn ze bekend als de ‘MHA Nation of Three Affiliated Tribes’ en wonen ze in het Fort Berthold Reservation , dat zich uitstrekt over de noordelijke en zuidelijke oevers van het Sakakawea-meer. Behalve de vele traditionele powwows zijn er in het Fort Berthold Reservation ook talloze interessante en historische bezienswaardigheden.

Vergeet niet tijdens je verblijf in het reservaat de Four Bears Bridge over te steken. Het is een uniek bouwwerk met esthetische details die de Mandan-, Hidatsa- en Arikara-stammen kenmerken. Op de top van het Crow Flies High Observation Point kun je genieten van het adembenemende uitzicht op Lake Sakakawea, de kliffen van de Badlands en de fundamenten van het onderwaterstadje Sanish. Stop bij het Three Tribes Museum, dat is gewijd aan de geschiedenis van de Mandan, Hidatsa en Arikara en hun kunstvoorwerpen. Een ontnuchterende stop is de Old Scouts Cemetery waar je een eerbetoon kunt brengen aan indianen die hun land dienden in tijden van oorlog en vrede, inclusief de Arikara/Sanish-krijgers die als scouts dienden voor luitenant-kolonel Custer in de Battle of the Little Big Horn. De Earth Lodge Village biedt gasten van over de hele wereld informatie over de cultuur en geschiedenis van de MHA Nation.

Overnachting:  New Town of Watford City

Crow Fair, credit Montana Office of Tourism

Programma: De rit van vandaag brengt je een uur buiten Billings naar het Crow reservaat en de site van het Little Bighorn Battlefield National Monument. Het monument herdenkt de plaats van de strijd die plaatsvond op 25-26 juni 1876 tussen het Zevende Cavalerieregiment van de Verenigde Staten onder leiding van luitenant-kolonel George Armstrong Custer en de Sioux en Cheyenne onder de politieke en spirituele leiding van Sitting Bull. Het museum heeft exposities van de geschiedenis van de strijd, Custer, wapens, archeologie, het leven van de Indianen in de Plains en een wandeltocht met informatiebordjes. Gedurende de hele zomer zijn er Ranger-programma’s gepland. Bustours over het slagveld rijden van Memorial Day weekend tot aan Labor Day.

De Crow Fair Celebration is het grootste Indianen-evenement in Montana en een van de grootste powwows in het land. Het wordt elk jaar gehouden in Crow Agency door The Apsáalooke People of the Crow Indian Reservation, net ten zuiden van Hardin, Montana. De Crow Fair – ook bekend als de ‘Tipi Capital of the world’ – begint op de derde donderdag in augustus en trekt meer dan 50.000 toeschouwers en deelnemers van over de hele wereld.

Rij verder naar Billings, de grootste stad in Montana, die is gevestigd op de oevers van de rivier de Yellowstone. Billings heeft een bruisende historische binnenstad met verschillende heerlijke eetgelegenheden en microbrouwerijen allemaal op loopafstand.   

Overnachting:  Billings

Livingston, credit Montana Office of Tourism

Programma: Begin de ochtend door verder te gaan met het verkennen van Billings. Pak daarna een vroeg ontbijt en ga naar het westen op de Interstate-90 richting Livingston. Deze spectaculaire interstate-rit neemt je mee langs de Yellowstone River en langs verschillende bergketens en de charmante steden Livingston, Bozeman en Helena, op de weg naar de Great Falls.

Een absolute must op deze route is een stop bij het First Peoples Buffalo Jump State Park. De archeologische vindplaats wordt beschouwd als de grootste ‘bison cliff jump’ (een rotsformatie waar de Indianen de bizons heen dreven tijden de jacht) in Noord-Amerika. Inheemse volkeren gebruikten deze site minstens tweeduizend jaar voorafgaand aan de expeditie van Lewis en Clark door Montana. De ‘kill-site’ bestaat uit een mijl lange zandstenen klif; er zijn overblijfselen van aandrijflijnen op de top van de klif en er liggen resten van buffels onder aan de klif. Het park heeft een bezoekerscentrum, interpretatief parcours, picknicktafels en een prairiehonden-stadje om de bezoeker de legendarische geschiedenis van de jacht op de hoogvlakten beter te begrijpen.

Aankomst in Great Falls, een authentieke westerse stad aan de voet van de Rocky Mountain Front Range in Montana op de oevers van de Missouri-rivier.

Overnachting:  Great Falls

Blackfeet Reservation, credit Montana Office of Tourism

Programma: Overweeg, voordat je Great Falls verlaat, een stop in het CM Russell Museum. Deze beroemde westerse kunstenaar staat bekend om het schilderen vanuit het perspectief van de inheemse Amerikaan en al zijn kunstwerken hebben een verhaal te vertellen.

Reis naar het noorden langs de Rocky Mountain Front, waar je een fantastisch uitzicht hebt op waar de oostelijke hellingen van de Rocky Mountains samenkomen met de vlaktes. Het Blackfeet Reservation ligt in het noordwesten van Montana langs de oostelijke hellingen van de Rocky Mountains. Het gebied van anderhalf miljoen hectare grenst in het noorden aan Canada en in het westen aan het Glacier National Park. Stop bij het Museum of the Plains Indian in Browning. Dit is een permanente expositiegalerij met een rijke verzameling aan historische kunst, gemaakt door de inheemse stammen van de noordelijke vlakten.

Volg een interpretatieve tour met Sun Tours in het Glacier National Park, bij de lokale bevolking bekend als de ‘Backbone of the World’. Dit inheemse Amerikaanse tourbedrijf heeft zijn hoofdkantoor in het East Glacier Park. De beroemde Blackfeet-gidsen vertellen bezoekers verhalen over de historische en culturele band van de Blackfeet-stam met de omgeving en het nationale park.

Overnachting:  Browning, East Glacier of in Glacier Park aan de East Side, of Whitefish of Kalispell aan de westkant.

National Bison Range, credit Montana Office of Tourism

Programma: In het hart van het Flathead Indian Reservation in het westen van Montana bevindt zich een uniek cultureel centrum. Het is gebouwd door de oorspronkelijke makers van kunst en ambachten uit de streek: de volkeren Salish, Kootenai en Pend d’Oreille. Meer nog dan een museum, is het een vitale, levende ontmoeting met de Indiaanse cultuur. In het People’s Center in Pablo worden tribal kunstvoorwerpen getoond die de verhalen overbrengen. Er zijn educatieve programma’s, geschiedenispresentaties en een cadeauwinkel met lokaal gemaakte ambachten, waaronder kralenwerk, mocassins en meer.  

Flathead Lake is het grootste natuurlijke zoetwatermeer ten westen van de Mississippi met een wateroppervlakte van meer dan 500 vierkante kilometer en bijna 300 kilometer aan kustlijn. Recreatiemogelijkheden op en rond het meer zijn zeilen, motorboot varen, waterskiën, zwemmen, vissen, picknicken en kamperen. In de zomer vind je in de berm langs de oostelijke oever een verscheidenheid aan lokaal geteelde kersen, appels, pruimen en ander fruit.

Trek wat tijd uit om te stoppen bij de National Bison Range en een ​​bizonkudde te bekijken. De range met een oppervlakte van 7400 hectare werd opgericht om de ​​populatie van Amerikaanse bizons te ondersteunen. Het is de thuisbasis van ongeveer 350-500 van deze dieren. Andere dieren in het wild, waaronder de pronghorn, herten, elanden en meer dan 200 soorten vogels, zijn hier ook te vinden. Vanwege de open graslanden is de Bison Range een uitstekende plek voor het publiek om de dieren in het wild te observeren en te fotograferen.

Overnachting: Polson op het Flathead Indian Reservation of Missoula

Sacajawea Interpretive Cultural Educational Center, credit Idaho Tourism

Programma: Ontdek het verhaal van de Sacajawea, de historische en beruchte Agaidika Lemhi Shoshone-vrouw die de Lewis & Clark-expeditie heeft begeleid. Het Sacajawea Interpretive, Cultural & Educational Centre in Salmon is opgedragen aan haar nagedachtenis. Je vindt er informatie over de Lewis & Clark-expeditie en Agaidika Shoshone-Bannock. Het weelderige 29 hectare grote park beschikt over een informatiecentrum, kunstvoorwerpen, prachtige wandelpaden en een speciale zomerprogrammering.

Overnachting: Salmon

Nez Perce National Historic Park Visitor Center, credit Idaho Tourism

Programma: Wandel in de voetsporen van de geschiedenis langs iconische paden die hun wortels hebben in de verhalen van de Indiaanse cultuur in het Nez Perce National Historic Park. Het park is opgericht in 1965 en strekt zich uit over 34 locaties in vier staten, met het hoofdkantoor en bezoekerscentrum in Spaulding, Idaho. Maak een reis terug in de tijd om het verhaal te volgen van de vlucht van de Nez Perce in 1877, een 126-daagse reis door vier staten. Ontdek de legenden van de Nez Perce, die gedwongen werden hun land te verlaten toen hun reservaat na het Verdrag van 1863 werd teruggebracht tot een tiende van de oorspronkelijke grootte. Historische locaties, archeologische overblijfselen, interpretatieve paden, museumexposities en films bieden een kijkje in de 10.000-jarige geschiedenis van de Nimiipuu-bevolking. 

Overnachting:  Lewiston

Nez Perce National Historic Park Visitor Center, credit Idaho Tourism

Programma: Nez Perce Tourism biedt een echt authentieke ervaring om kennis te maken met de cultuur van de Nimiipuu-mensen. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de gebruiken van deze inheemse cultuur via interactieve verhalen, land- en waterexcursies, eten, liederen, drummen en dansen. Tijdens een rondleiding kun je historische bezienswaardigheden bezoeken, jet-boot-tochten maken en genieten van een traditioneel diner.

Bezoek het Appaloosa Museum & Heritage Centre voor meer informatie over de diepgravende geschiedenis van de Appaloosa, het paardenras dat iconisch is voor Idaho. Bezoek er de tentoonstellingen, activiteiten en historische archieven. In kunst en literatuur vind je vroeg bewijs over de aanwezigheid van de gevlekte paarden en over de band tussen de Appaloosa en de Nez Perce-stam.

Overnachting:  Moscow

Trail of the Coeur d’Alenes, credit Idaho Tourism

Programma: De Trail of the Coeur d’Alenes is een verhard pad van 115 km door het centrum van het Aboriginal Territory van Coeur d’Alene. De route begint in Plummer en loopt langs de oevers van het meer van Coeur d’Alene. Het is een perfect pad voor een ontspannen fietstocht. Onderweg kunt u een glimp opvangen van adelaars, herten, elanden en andere wilde dieren tussen de dennen en sparren.

Bezoek het gebied in juli om de volledige Indiaanse ervaring te krijgen tijdens de Coeur d’Alene Julyamsh Powwow. Aan dit jaarlijkse evenement doen meer dan 600 tribale dansers en 60 drumgroepen uit de VS en Canada mee. Beleef het spektakel van een paardenparade met paarden en ruiters in vol ornaat.

Geniet van de schilderachtige glooiende heuvels van de Palouse in het Coeur d’Alene Casino Resort in Worley en leer meer over de tradities van de Coeur d’Alene-stam. Er zijn verscheidene cultural tours beschikbaar, met activiteiten als kralen rijgen, cederschors workshops, schilderen en diners compleet met verhalen, dans en drum.

Overnachting:              Worley

Lever je huurauto weer in en ga terug naar Seattle International Airport (SEA) voor je terugvlucht. Op weg naar huis met geweldige, nieuwe herinneringen!