Totaal

20 dagen/21 nachten

Totale reis

4,336 Mijl (6,978 Kilometer)

Aanvlieghavens

Denver (DEN)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
  • Thousand Springs State Park, Idaho

  • Makoshika State Park, Montana

  • Little Missouri State Park, North Dakota

  • Palisades State Park, South Dakota

  • Hot Springs State Park, Wyoming

Route overzicht

Aankomst – Denver (DEN)
Dag 1: Curt Gowdy State Park, Wyoming
Dag 2: Bear River State Park, Wyoming
Dag 3: Bear Lake State Park, Idaho
Dag 4: City of Rocks National Reserve | Castle Rock State Park, Idaho
Dag 5: Thousand Springs State Park | Bruneau Dunes State Park, Idaho
Dag 6: Harriman State Park, Idaho
Dag 7: Bannack State Park, Montana
Dag 8: Lewis & Clark Caverns State Park | Missouri Headwaters State Park | Madison Buffalo Jump State Park, Montana
Dag 9: Chief Plenty Coups State Park | Pictograph Cave State Park, Montana
Dag 10: Makoshika State Park, Montana
Dag 11: Little Missouri State Park, North Dakota
Dag 12: Fort Abraham Lincoln State Park, North Dakota
Dag 13: Lake Sakakawea State Park | Fort Stevenson State Park, North Dakota
Dag 14: Fort Ransom State Park, North Dakota
Dag 15: Palisades State Park, South Dakota
Dag 16: Lewis & Clark Recreation Area, South Dakota
Dag 17: Custer State Park, South Dakota
Dag 18: Custer State Park, South Dakota
Dag 19: Hot Springs State Park, Wyoming
Dag 20: Guernsey State Park and Quebec 01 Missile Alert Facility, Wyoming
Vertrek – Denver (DEN)

STATE PARKS

Dagelijks programma

Kies een rechtstreekse of aansluitende vlucht naar Denver (DEN). Bij aankomst rust je eerst een nacht uit, zodat je fris en uitgeslapen begint aan je grote avontuur in de regio!

Partner in de Schijnwerpers: Denver

Denver, Colorado – Toegangspoort tot de Rockies en het westen van de Verenigde Staten. Het is een van de Verenigde Staten’s meest levendige en ‘wandelbare’ steden, met een spectaculair uitzicht op de Rocky Mountains, veel terrasjes en shopmogelijkheden en lokale gastronomie, zoals (bier)brouwerijen. Vanaf Denver International Airport ben je al, binnen 37 minuten per trein, in het hart van de stad bij Denver Union Station. Hier hebben ze maar liefst 300 dagen zon in het jaar, levendige kunst en cultuur, een rijke westerse geschiedenis en genoeg buitenactiviteiten. Ontdek de creatieve kant van Denver in het Denver Art Museum, Clyfford Still Museum of Kirkland Museum of Fine & Decorative Art. Andere activiteiten zijn de interactieve tentoonstellingen in het History Colorado Center, een rondleiding maken door het historische Colorado State Capitol-gebouw en winkelen in de iconische Rockmount Ranch Wear winkel. En een bezoek is niet compleet zonder een foto te maken van het I See What You Mean-beeldhouwwerk “The Big Blue Bear”.

Curt Gowdy State Park, credit Wyoming Office of Tourism

Programma: Onlangs is het Laramie gebergte door de International Mountain Bicycling Association uitgeroepen tot een “Epische” trail. De uitlopers van het Laramie gebergte bieden een prachtige omgeving voor elke buitenliefhebber. Het Curt Gowdy State Park scheidt Cheyenne en het Laramie gebergte. Het gebied beschikt over granieten torens, rotsachtige bodems en houten hellingen. Twee kleine reservoirs vormen het hart van het park. Het Graniet Reservoir, de grootste van de twee, is een uitstekende uitvalsbasis voor watersporten en biedt regenboogforel en zalmvissen. Het Crystal Reservoir biedt een kustlijn met vissen aan, zoals bruine forel, regenboogforel en zalm. Deze plek is zeer geschikt om vanaf een boot te vissen (limiet van 15 pk). Het derde reservoir North Crow, is alleen geschikt om overdag gebruik van te maken. Er zijn genoeg mogelijkheden voor paddleboarding en kajakken. Rondom de stuwmeren liggen heuvels die de wandelaar uitnodigen voor een flinke hike naar bijvoorbeeld de Hidden Falls.

Overnachting:            Laramie or Cheyenne

Bear River State Park, credit Wyoming Office of Tourism

Programma: Met een toeristisch informatiecentrum, diverse picknickplaatsen en een kleine kudde bizons en elanden (bewaard voor het publiek in samenwerking met het Wyoming Game and Fish Department), is Bear River State Park een populaire stopplaats voor reizigers op de Interstate 80. Het park bevat ook bijna 5 kilometer aan wandel-/ fietspaden die aansluiten op het Bear Project: een milieuvriendelijke activiteit gesponsord door de stad Evanston. De jaarlijkse Bear River Rendezvous viert het erfgoed van de regio met bergmannen en -vrouwen die een typische bijeenkomst uit het jaar 1840 nabootsen. Het park heeft veel voorzieningen, waaronder parkeermogelijkheden voor bussen, campers en auto’s, drinkwater, een dumpstation, diverse grill opties, toiletten en tafels. Het park is familie- en huisdiervriendelijk, ADA-compatibel en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wandelen, hardlopen, fietsen, picknicken, vissen, kajakken, sightseeing of ontspannen; je vindt het allemaal in Bear River Greenway en Bear River State Park.

Overnachting: Evanston

Bear Lake State Park, credit Idaho Tourism

Programma: Bear Lake State Park is de thuisbasis van zijn naamgenoot: Bear Lake, bekend om zijn sprankelende turquoise water. Vaak wordt dit aangeduid als de “Caraïben van de Rockies”, en is meer dan 32 kilometer lang en strekt zich uit over de grens tussen Idaho en Utah. Bear Lake State Park ligt aan de noord- en oostkust van het meer en is de perfecte plek voor een dag op het water om te varen, zwemmen of waterskiën. Waterscooters zijn verkrijgbaar bij een aantal verhuurlocaties. 

Overnachting:             Lava Hot Springs of Soda Springs

City of Rocks National Reserve, credit Idaho Tourism

Programma: City of Rocks National Reserve is een paradijs met meer dan 14 duizend hectare pure wildernis van Idaho. De perfecte plek voor rotsklimmen en avontuur. Het biedt uitzicht op de bossen te midden van de bepalende granieten sculpturen en is zeer geschikt voor de verkenning van het landschap door te wandelen, te fietsen, te klimmen, vogels te spotten en fotografie. Een verscheidenheid aan paden voor wandelaars van alle niveaus kruisen door het centrale gebied van de granietformaties, dat centraal staat als de binnenstad. Het reservaat is ook de thuisbasis van historical trails, replicawagons en markeringen van de pioniers die de California Trail tijdens de Gold Rush afreisden. Net naast City of Rocks ligt het Castle Rocks State Park. Het uitdagende, rotsachtige landschap dateert van 2,5 miljoen jaar geleden en zorgt voor een aanbod van wandelen, mountainbiken en paardrijden. Bekijk tijdens het verkennen van de rotsformaties of je de pictogrammen van originele indianen (Native Americans) kunt spotten.

Overnachting: Castle Rocks State Park of Burley of Twin Falls

Thousand Springs State Park, credit Idaho Tourism

Programma: Het uitgestrekte Thousand Springs State Park omvat meerdere natuurgebieden om te verkennen, waaronder Malad Gorge, Earl M. Hardy Box Canyon Springs Nature Preserve, Ritter Island, Blue Heart Springs en Niagara Springs. De overvloed aan water in het park, dankzij de duizenden liters water van onder de grond die over de vulkanische kliffen stromen, zorgen voor schilderachtige wandeluitzichten en ideale omstandigheden om te kajakken, vissen of op een paddleboard te springen. De duinen in Bruneau Dunes State Park liggen op de top op een hoogte van 143.000 meter en zijn uniek op het westelijk halfrond, waar ze zich samen vormen in het midden. Het huren van sandboards is mogelijk om de duinen mee af te sleeën. Activiteiten, zoals wandelen of paardrijden rond het park is ook een optie en geschikt om de woestijn van Idaho mee te verkennen. Het park is ook een uitstekend uitkijkpunt om vogels te spotten. Als het donker wordt, kan je het Bruneau Dunes Observatorium bezoeken om de sterren en maan te bekijken. Het park biedt ook het langste kampeerseizoen in het Idaho aan, waardoor kampeermogelijkheden het hele jaar door mogelijk zijn.

Overnachting: Twin Falls

Harriman State Park, credit Idaho Tourism

Programma: Harriman State Park is een voormalig veeboerderij en een privé wildreservaat. Het park maakt nu deel uit van het natuurreservaat van 16.000 hectare in het Greater Yellowstone Ecosystem. Het oosten van Idaho staat bekend om enkele van de beste wateren voor vissen van de staat, en Harriman is ideaal voor een authentieke vliegviservaring. Neem je camera mee als je die dieren, zoals elanden, forellen en trompetzwanen wilt vastleggen. Vogels kijken kan ook in overvloed in het park. Maak een rit te paard, tour door de historische Railroad Ranch of huur een mountainbike om alle rustige landschappen en de overvloedige wildernis te bekijken die het park te bieden heeft.

Overnachting: Harriman State Park, Ashton of Rexburg

Bannack State Park, credit Montana Office of Tourism

Programma: Je bevindt je in wat de eerste hoofdstad van Montana was, Bannack, en wat nu een staatspark is in het zuidwesten van de staat. Op deze locatie in Montana vond de eerste grote goudontdekking op 28 juli in 1862 plaats. Naarmate de waarde van goud gestaag afnam, ging de bruisende bevolking van Bannack langzaam verloren. Er zijn meer dan 50 gebouwen langs Main Street. Deze historische architectuur vertelt het verhaal van de beginjaren van Montana. Diverse tours en rondleidingen worden uitgevoerd vanuit het bezoekerscentrum dat van eind mei tot begin september is geopend. Het evenement Bannack Days wordt jaarlijks gehouden tijdens het derde weekend van juli met historische vertoningen, acteurs en activiteiten. Het Living History Weekend wordt gehouden in het derde weekend van september.

Overnachting: Dillon

Lewis and Clark Caverns State Park, Montana Office of Tourism

Programma: Begin je dag goed met een rondleiding door het eerste staatspark van Montana: de Lewis and Clark Caverns. Volg de klassieke grottentocht (inclusief bukken en balanceren) om de spectaculaire grotten met stalactieten, stalagmieten en zuilen te ervaren. Vervolgens stop je bij het Missouri Headwaters State Park. Binnen de grenzen van dit schilderachtige park en nationaal historisch monument smelten de rivieren Jefferson, Madison en Gallatin samen tot de Missouri-rivier van meer dan 3.700 kilometer. Een ander park in het gebied dat niet zo bekend is, is Madison Buffalo Jump State Park. Dit park is gelegen aan de rand van een brede vallei uitgehouwen door de Madison River, werd deze hoge kalkstenen klif 2000 jaar lang gebruikt door de Native Americans die hier nog leefde tot 200 jaar geleden. De Native Americans gebruikten de bizons en de enorme halfronde klif voor voedsel, kleding en onderdak. Ga verder naar Bozeman waar je kunt genieten van deze bloeiende kunst- en cultuurgemeenschap met een historische Western Main Street en activiteiten variërend van straatfestivals, boerenmarkten, culturele centra en musea tot symfonieën, theaters en kunstgalerijen. Nabijgelegen bergen, rivieren en meren bieden het hele jaar door een verscheidenheid aan buitenactiviteiten.

Overnachting: Bozeman

Chief Plenty Coups State Park, credit Montana Office of Tourism

Programma: Geniet van de prachtige rit langs de Yellowstone-rivier terwijl je in oostelijke richting naar Billings gaat. Bezoek als onderdeel van het reisschema het Chief Plenty Coups State Park, die de moed, leiderschap en de visie eert van de Crow Tribe-leider die de kloof tussen twee culturen heeft helpen overbruggen. Het park is gelegen in het Crow Indian Reservation in zuid-centraal Montana, meer dan 65 kilometer ten zuiden van Billings. Dit staatspark bezit over een Log Home, de heilige bron en de boerderij van Chief Plenty Coups. Plan minstens een uur om over het terrein te wandelen en langs het bezoekerscentrum, dat het leven van deze opmerkelijke man herdenkt en zijn inspanningen om zijn volk te leiden in de overgang van tipi’s en bizons naar een vastere levensstijl. Ga ‘s middags naar Pictograph Cave State Park en kom meer te weten over de oorsprong van de eerdere bewoners van Montana. De Pictograph Cave-site werd in 1964 aangewezen als nationaal historisch monument en de bezoekers van vandaag kunnen genieten van een unieke kans om het mysterie en het bezoekerscentrum te verkennen. Prehistorische jagers die kampeerden in Pictograph Cave lieten artefacten en meer dan 100 pictogrammen achter en rotsschilderingen. De oudste rotstekeningen in de grot zijn meer dan 2000 jaar oud. Het park heeft een aangenaam luspad van een kwart mijl naar de grotten, met interpretatieve displays langs de route die de natuurlijke kenmerken, prehistorische schilderijen en vegetatie in het gebied identificeren en uitleggen. 

Overnachting: Billings

Makoshika State Park, credit Montana Office of Tourism

Programma: Vervolg uw rit naar het oosten langs de Yellowstone-rivier om het grootste staatspark van Montana, Makoshika, te bezoeken. Naast de met pijnbomen en jeneverbessen bezaaide Badland formaties, herbergt het park ook de fossiele overblijfselen van dinosauriërs, zoals de tyrannosaurus rex en triceratops. Een bezoekerscentrum bij de ingang van het park herbergt een triceratops-schedel en andere interpretatieve displays van de Badlands. Het park biedt het hele jaar door speciale evenementen, waaronder Montana Shakespeare in the Park; Vrijdagavond kampvuurprogramma’s en jeugdprogramma’s in de zomer; en het beroemde Buzzard Day-festival. Dit festival wordt op de tweede zaterdag van juni gehouden met een leuke wedstrijd, Indiaanse zangers en drummers, lekker eten, een discgolftoernooi en meer.

Overnachting: Glendive

Little Missouri State Park, credit North Dakota Tourism

Programma: Little Missouri State Park ligt gelegen in West-North Dakota, wat bekend staat als een rustige oase. Dit park herbergt meer dan 72 kilometer aan paden die door het pittoreske North Dakota Badlands lopen. Bezoekers kunnen genieten van een adembenemend uitzicht vanuit de waterwegen die door het ruige landschap van de Badlands lopen. Dit rustige park is de perfecte plek om de backcountry van North Dakota te verkennen en te ervaren zonder elektriciteit. Kampeerders kunnen genieten van zowel moderne als primitieve campings.

Overnachting: Little Missouri State Park, Killdeer of Watford City

On-A-Slant Village, credit North Dakota Tourism

Programma: Het gebied van Bismarck-Mandan verwelkomt bezoekers sinds Lewis en Clark in 1804 op de Missouri-rivier peddelden. Bismarck, de hoofdstad van North Dakota, is het centrum van cultuur, geschiedenis en winkels. Mis geen leuke en interessante attracties, zoals de Dakota Zoo, het North Dakota Heritage Center and State Museum en Fort Abraham Lincoln State Park. Vanaf het observatiedek op de 18e verdieping van het North Dakota State Capitol krijgen bezoekers in vogelvluchtperspectief te zien wat Bismarck tot een echte bijzondere bestemming maakt. De geschiedenis gaat terug vanaf het Fort Abraham Lincoln met blokhutten op de kliffen in het zuidwesten en de boten die varen over de rivier van Missouri, die Bismarck en Mandan van elkaar scheidt. Fort Abraham Lincoln State Park is de thuisbasis van het Custer House, een replica van het huis van generaal en mevrouw George Armstrong Custer op de cavaleriebasis. Daarnaast vind je er ook het On-a-Slant Mandan Indian Village, met zes earth lodge replica’s van het Mandan-dorp dat voor het laatst werd bewoond in de late jaren 1700. Leer meer over deze geschiedenis, volg de wandelpaden en ervaar de camping met diverse hutten of een tipi om in te overnachten. Het Fort Abraham Lincoln State Park beslaat meer dan 10,5 kilometer langs een reeks lussen en verschillende paden die zeer geschikt zijn voor wandelen, fietsen en paardrijden.

Overnachting: Fort Abraham Lincoln State Park or Bismarck/Mandan

Lake Sakakawea, credit North Dakota Tourism

Programma: Lake Sakakawea is een wonderland voor vissers, watersporters, kampeerders, wandelaars en zwemmers die willen profiteren van de enorme omvang (het is namelijk 289.000 kilometer lang en heeft meer kustlijn dan de Californische Pacifische kust) het hele jaar door. Aan de zuidkust van het op twee na grootste kunstmatige stuwmeer van de natie ligt Lake Sakakawea State Park, met verschillende multifunctionele paden die perfect zijn om te wandelen en te fietsen. Fort Stevenson State Park ligt tussen de kliffen langs de noordkust van Lake Sakakawea. Met kilometerslange paden, een groot aanbod aan huuruitrustingen, adembenemende uitzichten en het hele jaar door speciale evenementen, waardoor er altijd iets leuks te doen is. Bekend als de “Walleye Capital” van North Dakota, is Fort Stevenson een favoriete plek voor sporters om een ​​geweldige dag op het meer te beleven. In de omgeving produceert Garrison Dam National Fish Hatchery and Aquarium een ​​verscheidenheid aan vissoorten om de recreatievisserij te verbeteren en het beschermen van bedreigde vissen. Het bezoekerscentrum van de broederij herbergt vijf aquaria met veel van de vissoorten van North Dakota. In het Audubon National Wildlife Refuge zijn er wilde dieren in overvloed, met meer dan 246 vogels, 34 zoogdieren, vijf reptielen, vier amfibieën en 37 vissoorten in de zacht glooiende prairiegraslanden en wetlands van het toevluchtsoord dat grenst aan het meer van Audubon en het meer van Sakakawea.

Overnachting: Garrison, Fort Stevenson State Park, Lake Sakakawea State Park of Riverdale.

Fort Ransom, credit North Dakota Tourism

Programma: Fort Ransom State Park ontleent zijn naam aan een militair fort uit 1860 en ligt midden in de schilderachtige en zwaar beboste Sheyenne River Valley. De rivier biedt volop mogelijkheden voor kanoën, vissen en vogels spotten, terwijl binnen het park een kort deel van de North Country National Scenic Trail te vinden is. In de zomer zijn paardrijden en kamperen favoriete activiteiten onder bezoekers. De boerderij in het park vormt het decor voor de jaarlijkse viering van de Sodbuster-dagen, met demonstraties en tentoonstellingen van het leven in het woonhuis. Eenenveertig bekroonde interactieve panelen zijn verspreid over de meer dan 100 kilometer lange rit door de prachtige Sheyenne River Valley. Beginnend ten noorden van Valley City en in zuidelijke richting naar Kathryn, Fort Ransom en Lissabon, leer je over de geschiedenis, cultuur, natuur, archeologie en geologie van de regio. En vergeet niet om onderweg een souvenir op te halen bij een van de vele “mom and pop” winkels. Het Fort Ransom State Park is verboden voor gemotoriseerde voertuigen en beslaat meer dan 32 kilometer langs een reeks van lussen en paden ​​die zeer geschikt zijn voor wandelen, paardrijden en fietsen.

Overnachting: Fort Ransom State Park or Valley City

Palisades State Park, credit South Dakota Tourism

Programma: Sica Hollow State Park ligt meer dan 24 kilometer ten noordwesten van Sisseton in de noordoostelijke hoek van South Dakota en is gevuld met ruige schoonheid en oude mysteries. Het park, onderdeel van de Prairie Coteau Hills, biedt het hele jaar door een grote verscheidenheid aan activiteiten en is de bron van vele griezelige Indiaanse legendes. In dit schilderachtige park kunt u wandelen, kamperen en paardrijden. Palisades State Park is een van de meest unieke gebieden in South Dakota. Split Rock Creek, die door het park stroomt, is bekleed met Sioux-kwartsietformaties die variëren van planken van enkele meters boven het water tot 50-voet verticale kliffen. Schilderachtige uitzichten en stromend water maken Palisades tot een populaire bestemming. Het park is populair bij kampeerders, fotografen, toeristen, picknickers, bergbeklimmers en wandelaars.

Overnachting: Palisades State Park or Sioux Falls Area

Lewis and Clark Lake, credit South Dakota Tourism

Programma: Het National Music Museum is een van de meest bekende instituten in zijn soort ter wereld. Met meer dan 15.000 muziekinstrumenten in het totale bezit worden de collecties van de NMM overal als bijzonder beschouwd. Genoeg activiteiten vind je in het recreatiegebied Lewis en Clark, dat 40 kilometer lang is bij het Lewis en Clark Lake. Het meer behoort tot een van de vier grote stuwmeren aan de Missouri rivier in South Dakota, dat is aangelegd door Gavins Point Dam. Daarnaast is er ook veel waterrecreatie te vinden, maar zijn er ook mogelijkheden om te wandelen, fietsen, kamperen, golfen en vogels kijken.

Overnachting:             Lewis and Clark Recreation Area or Yankton

Badlands National Park, credit South Dakota Tourism

Programma: Geniet van vele stops onderweg tijdens de vijf uur durende rit van Yankton naar Custer. Het Mitchell Corn Palace wordt jaarlijks opnieuw gedecoreerd en is een heerlijke stop onderweg om wat te eten. Bezichtig Dignity, dit is een 50 meter hoge roestvrijstalen standbeeld van een Native American, dat is ontworpen om de culturen van de Lakota- en Dakota-bevolking te eren. Ook leuk om te stoppen is de met meer dan 300 oldtimers, vrachtwagens en motorfietsen de Pioneer Auto Show & Prairie Town langs de Interstate 90 in Murdo. Dit is een van de grootste particuliere autocollecties die open is voor het publiek. Daarnaast mag ook het Badlands National Park niet missen dat een belangrijke locatie is voor de films, zoals Thunderheart, Starship Troopers en Armageddon. Volg de Badlands Loop (Highway 240) voor een fantastisch uitzicht op dit 244.000 hectare grote nationale park.

Overnachting: Custer State Park

Custer State Park Needles, credit South Dakota Tourism

Programma: Er zijn nog maar een paar echt wilde plekken in dit land waar Custer State Park er een van is. Bijna 1.300 prachtige bizons dwalen door het park van 71.000 hectare dat ze delen met de snelle pronghorn, verlegen elanden, zelfverzekerde berggeiten en een groep nieuwsgierige burros. Bezoekers genieten vaak van nauwe ontmoetingen met deze permanente bewoners langs de meer dan 28 kilometer lange Wildlife Loop Road die rond de zuidelijke rand van het park slingert. Je kunt door het Custer State Park rijden in een jeep op zoek naar pronghorns, elanden en de bizons tijdens een Buffalo Jeep Safari Tour. Slanke granietformaties met de bijnaam ‘de naalden’ domineren de skyline en grasweiden vullen de valleien van de Needles Highway. Blue Bell Lodge is een hoofd lodge met een westers thema en wordt omgeven door 29 gemoderniseerde, afgelegen hutten met een kitchenette en (vaak) met een open haard. Er is een winkel, plus je kan een ritje maken in de hooiwagen (chuckwagon) door de vallei. Paardrijdtochten en wandelpaden zijn ook mogelijk vanaf deze lodge. Ervaar het heerlijke eten in de eetkamer lounge met klassiekers, zoals rundvlees, kip en vis, en zelfs wat ratelslangworst. Het Sylvan Lake Lodge is rijk aan natuurlijke schoonheid en is het kroonjuweel van Custer State Park. Op een door Frank Lloyd Wright aanbevolen plek vind je een hotel en diverse hutten in het heuvelbos vol dennen en sparren dat in harmonie is met het ruige landschap. Geniet van de wandelingen rond het meer of huur een kano of kajak en verken het water.

Overnachting: Custer State Park of het stadje Custer

Hot Springs State Park, credit Wyoming Office of Tourism

Programma: Over kleurrijke terrassen langs de rivier de Big Horn in Thermopolis stroomt het water uit minerale warmwaterbronnen. Elke 24 uur stroomt er meer dan 30.000 liter water over het terras met een constante temperatuur van 57 graden. Het park heeft een gratis badhuis waar het water op 40 graden wordt gehouden voor therapeutisch baden. Hot Springs State Park heeft 10 km aan universeel toegankelijke wandelpaden en is een full-service park met vissen en een paar aanlegsteigers. De bizonkudde van het Hot Springs State Park is de centrale kudde voor de Wyoming State Parks. Tijdens de late herfst- en wintermaanden krijgen de bizons van het park dagelijks supplementen om de ​​goede gezondheid te garanderen. Het voeren vindt meestal om 8.30 uur plaats, waardoor bezoekers buiten het seizoen de unieke kans hebben om de “Monarch of the Plains” van dichtbij te bekijken. De hangende voetbrug over de Bighorn River wordt gewoonlijk “The Swinging Bridge” genoemd en biedt een uniek uitkijkpunt van waaruit je de Bighorn River en het mineraalterras kunt bekijken. Hot Springs State Park staat al lang bekend om zijn prachtige zomerse bloementuinen. Zorg ervoor dat je een camera meeneemt en leg de zomer vast vol opwindende kleurspatten.

Overnachting: Thermopolis

Cheyenne State Capitol, credit Wyoming Office of Tourism

Programma: Guernsey, die zijn naam ontleent aan area rancher, auteur en wetgever van Wyoming: Charles A. Guernsey, werd opgericht in 1902 en diende als een belangrijke snelweg en spoorweg handelspunt. Guernsey ligt een paar kilometer ten westen van het historische Fort Laramie en is het centrum van militaire activiteiten. Zo komen elke zomer honderden troepen van de Nationale Garde naar het gebied voor hun jaarlijkse trainingen. In de buurt bevindt zich Guernsey State Park, de thuisbasis van Guernsey Reservoir, dat een van de aantrekkelijkste stuwmeren van Wyoming is en bekend staat om zijn uitstekende vaarmogelijkheden. Daarnaast staat het park bekend om zijn mooie verzameling historische gebouwen uit de jaren ’30 van het Civilian Conservation Corps en de recreatieve voorzieningen. Het park biedt ook mogelijkheden voor kamperen, vissen, wandelen, vogels kijken en picknicken. De Quebec 01 Missile Alert Facility State Historic Site in de buurt van Cheyenne, biedt bezoekers de mogelijkheid om een ​​militaire installatie te bezoeken. Deze installatie is goed verborgen en bezat ooit een van de meest destructieve kernwapens van de Verenigde Staten. Duik in het dagelijks leven van raketten, rakettechnologie, de Koude Oorlog en de de-activering van dit raketsysteem. Gezinnen kunnen een rondleiding krijgen door het museum die elk half uur ondergronds afdaalt naar 18 meter om het commandocentrum van de faciliteit te verkennen! De resterende tijd kan worden besteed aan het verkennen van de rest dat Cheyenne te bieden heeft.

Overnachting: Cheyenne

Lever je huurauto weer in en ga terug naar Denver International Airport (DEN) voor je terugvlucht. Op weg naar huis met geweldige, nieuwe herinneringen!

Partner in de Schijnwerpers

Breng tijd door met winkelen in Denver voordat u naar de luchthaven gaat. Cherry Creek Shopping Center biedt meer dan 160 winkels en restaurants, waaronder Macy’s, Neiman Marcus, Nordstrom, Stuart Weitzman, Hugo Boss en favorieten zoals Zara, Levi’s, Apple, H&M en Forever 21. Het ‘Passport to Shopping’ biedt kortingen voor meer dan 60 winkels en restaurants zijn beschikbaar via www.shopcherrycreek.com/passport, gelegen tegenover het winkelcentrum. Bezoek Cherry Creek North Shopping District, een charmante buitenwijk van 16 blokken met winkels en eetgelegenheden aan de overkant van het Cherry Creek Shopping Center. De thuisbasis van galerieën, boetieks, restaurants, spa’s en meer. Cherry Creek North is een must-see voor de slimme shopper, kunstliefhebber of fijnproever.