Totaal

20 dagen/21 nachten

Totale reis

4,105 Mijl (6,918 Kilometer)

Aanvlieghavens

Salt Lake City (SLC)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
  • Soda Springs, Idaho

  • Blackfoot River, Montana

  • Enchanted Highway, North Dakota

  • Redlin Art Center, South Dakota

  • Fossil Butte, Wyoming

Route overzicht

Aankomst – Salt Lake City (SLC)
Dag 1: Minnetonka Caves | Soda Springs | Lava Hot Springs, Idaho
Dag 2: Shoshone Falls, Idaho
Dag 3: Hells Canyon, Idaho
Dag 4: Route of the Hiawatha | Wallace, Idaho
Dag 5: Missoula, Montana
Dag 6: Bitterroot Valley | Bannack | Butte,  Montana
Dag 7: Virginia City & Nevada City | Bozeman, Montana
Dag 8: Billings, Montana
Dag 9: Enchanted Highway, North Dakota
Dag 10: Minot (Home to Nørsk Hostfest) | Scandinavian Park, North Dakota
Dag 11: International Peace Garden, North Dakota
Dag 12: Jamestown | Frontier Village, North Dakota
Dag 13: Aberdeen | Watertown | Brookings, South Dakota
Dag 14: DeSmet | Pierre, South Dakota
Dag 15: Sturgis, South Dakota
Dag 16: Lead | Hill City, South Dakota
Dag 17: Thermopolis, Wyoming
Dag 18: Kilpecker Sand Dunes | Boar’s Tusk, Wyoming
Dag 19: Flaming Gorge, Wyoming
Dag 20: Fossil Butte, Wyoming
Vertrek – Salt Lake City (SLC)

WEG VAN DE GEBAANDE PADEN

Dagelijks programma

Kies een rechtstreekse of aansluitende vlucht naar Salt Lake City (SLC). Bij aankomst rust je eerst een nacht uit, zodat je fris en uitgeslapen begint aan je grote avontuur in de regio!

Partner Spotlight: Salt Lake City, Utah

Ontdek Salt Lake City, de grootste stad in Utah, gelegen tegen de majestueuze Wasatch en Oquirrh Mountains en omringd door het Great Salt Lake. Deze moderne metropool bevat een geweldige mix van onaangetaste natuur, levendige cultuur en warme gastvrijheid voor bezoekers die op zoek zijn naar allerlei avonturen. Gelegen aan de rand van de Great American West-staten Idaho en Wyoming, en de thuisbasis van de internationale luchthaven van Salt Lake (SLC), is het de perfecte toegangspoort om je avontuur te beginnen en te eindigen. Als op drie na grootste Delta Hub wordt er op SLC gevlogen door alle grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen met dagelijkse non-stop vluchten naar bijna 100 steden, waaronder Amsterdam, Parijs en Londen.

Soda Springs Geyser, credit Idaho Tourism

Programma: Ga vanuit Salt Lake City naar het noorden voor een rondleiding door de Minnetonka Cave in de St. Charles Canyon, die boven Bear Lake ligt. De kalkstenen grot strekt zich uit met meer dan 800 meter aan betoverende stalactieten, stalagmieten en gestreepte travertijn. Minnetonka Cave is een van de twee grotten die wordt beheerd door de Amerikaanse Forest Service en de grot dient ook als een toevluchtsoord voor verschillende soorten vleermuizen.

Op weg naar de Lava Hot Springs volg je de Oregon Trail-Bear Lake Scenic Byway en maak je een pitstop bij de Soda Springs Geyser. Hier kun je de enige gevangen geiser ter wereld zien. De geiser barst elk uur precies op het uur uit en bereikt een hoogte van 30 meter.

Eenmaal aangekomen in de stad Lava Hot Springs, kun je een duik nemen in de beroemde warmwaterbronnen van Lava Hot Springs. De natuurlijke mineraalbaden bieden een geweldige manier om je te ontspannen door jezelf onder te dompelen in dit rustgevende wonder van de natuur. Deze spa van wereldklasse beschikt over vijf zwavelvrije binnen- en buitenzwembaden die worden verwarmd tussen 38 en 44 °C.

Overnachting: Lava Hot Springs

Shoshone Falls, credit Idaho Tourism

Programma: Verscholen in de hoge woestijn van Zuid-Idaho dendert het water van Shoshone Falls – de Niagara van het Westen – neer in de ruige Snake River Canyon. Shoshone Falls is een van de grootste natuurlijke watervallen in de Verenigde Staten en heeft een hoogte van 65 meter en een breedte van 274 meter, waarmee hij groter is dan de Niagara Falls. De lente en de vroege zomer zijn de beste tijden om de volledige kracht van de watervallen te zien. Dan is de waterstroom op zijn hoogtepunt.

Overnachting: Twin Falls of Boise

Hells Canyon, credit Idaho Tourism

Programma: De Hells Canyon is met een diepte van meer dan 2100 meter de diepste rivierkloof in Noord-Amerika. De kloof is uitgesleten door de Snake River en vormt een fysieke grens van ruim 160 kilometer lang tussen Idaho en Oregon. Je krijgt toegang tot de Hells Canyon via de Hells Canyon Dam die buiten Cambridge ligt. Maak de keuze uit raften of een jet boat, afhankelijk van je gewenste adrenaline-kick en de hoeveelheid tijd die je wilt doorbrengen op het water.

Voor wie zich zo dicht mogelijk bij de natuur wil voelen, is er de mogelijkheid om te kiezen voor wildwatervaren door de snelle stroomversnellingen (tot klasse IV). Als je liever voor ontspanning wilt gaan, kun je met een jet boat cruise comfortabel door de golven varen.

Aan land is er ook genoeg buitenavontuur te beleven in de Hells Canyon National Recreation Area, zoals wandelen en/of mountainbiken door het prachtige landschap van de kloof. Welke route je ook kiest, je wordt zeker getrakteerd op een fantastisch zicht op de kloof, inclusief pictogrammen van de Nez Perce stam (Native Americans), dikhoornschapen, zwarte beren, herten, adelaars en andere wilde dieren. 

Overnachting: McCall of Riggins

Route of the Hiawatha, credit Idaho Tourism

Programma: Stel je voor dat je op een mountainbike langs een route van verlaten treinrails glijdt, terwijl hoge bomen naar de hemel reiken en een muur of een zachtgroen bed vormen. The Route of the Hiawatha biedt bezoekers van Noord-Idaho de kans om een ​​adembenemende ervaring mee te maken langs de bergkam van de Bitterroot Mountains. Deze mountainbike- of wandelroute met torenhoge schragen en spoorwegtunnels loopt 24 kilometer langs de verlaten rails van de Northern Pacific spoorbaan. Het hele pad is bergafwaarts en geschikt voor alle leeftijden. De planning is ook makkelijk te maken, via fietsverhuur in het Lookout Pass-skigebied en een pendelbus om je terug naar de top te brengen.

Na je stevige fietstocht ga je naar het nabijgelegen Wallace. De stad en het omliggende gebied, gesticht in 1884 na de ontdekking van zilver in de grond, is het rijkste zilvermijndistrict ter wereld en heeft de bijnaam ‘Zilveren hoofdstad van de wereld’ gekregen.

In 2004 verklaarde de stad zich officieel het ‘Centrum van het Heelal’. De hele binnenstad van Wallace staat ook in het nationaal register van historische plaatsen. Hiermee is het behoud verzekerd van een aantal schilderachtige en excentrieke gebouwen die ideaal zijn om in rond te dwalen en deze unieke bestemming te verkennen.

Ga mee met de Sierra Silver Mine Tour om verhalen te horen van een hardrock-mijnwerker en zie hoe zilver uit de bodem wordt gewonnen. Kom meer te weten over de geschiedenis van de bordellos (de bordelen in de stad) in het Oasis Bordello Museum. Geniet van een pint lokaal bier bij Wallace Brewing. 

Overnachting:  Wallace

Blackfoot River, credit Montana Office of Tourism

Programma: Vind je weg naar Missoula door de snelweg te verlaten en de 35 kilometer lange St. Regis-Paradise Scenic Byway te volgen die naar de National Bison Range leidt. De range is het woongebied van ongeveer 350-500 Amerikaanse bizons en tal van andere dieren in het wild. Na het verkennen van een van de schilderachtige routes in het gebied, ga je verder naar Missoula. Een andere optie is om rechtstreeks naar Missoula te rijden en te gaan wildwatervaren op een van de prachtige rivieren van Missoula. Meerdere organisaties bieden trips aan op de Blackfoot, Bitterroot en Clark Fork Rivers. Maak een avondwandeling over de “M” Trail op Mount Sentinel om de zonsondergang boven de Missoula Valley te zien voordat je gaat slapen.

Overnachting: Missoula

Bannack State Park, credit Montana Office of Tourism

Programma: Vervolg je weg richting het zuiden op de US 93 langs de Bitterroot-rivier door de pittoreske vallei. Maak een stop bij het Lee Metcalf National Wildlife Refuge om enkele van de wildste inwoners van Montana te ontmoeten. Neem tijd om te stoppen bij het Big Hole National Battlefield, een gedenkteken voor de mensen die hier op 9 en 10 augustus 1877 hebben gevochten en zijn gestorven. Paden met uitleg brengen je naar bezienswaardigheden op het Battlefield. De volgende stop is het Bannack State Park. Loop door de verlaten straten van Bannack en ontdek zelf hoe het oude westen er uitzag. Bannack is een van de best bewaarde spooksteden van het land en in de zomer zijn er gratis rondleidingen. Ga ‘s avonds verder naar Butte en verken de unieke uptown-restaurants, bars en winkels. Volg een trolleytour om meer te weten te komen over de kleurrijke personages van de stad en de geschiedenis van de kopermijnbouw.    

Overnachting:  Butte

Virginia City, credit Montana Office of Tourism

Programma: Virginia City was 10 jaar lang de territoriale hoofdstad van Montana, totdat het goud op was. Op slechts anderhalve kilometer afstand ligt Nevada City, een westerse stad die is ontstaan ​​uit een verzameling gebouwen uit andere spooksteden. Beide steden zijn grotendeels gerestaureerd en bewaard gebleven en zijn levende voorbeelden geworden van het echte Oude Westen. Originele gebouwen, daterend uit de territoriale tijd, liggen vol met koopwaar en gebruiksvoorwerpen die werden gebruikt toen de goudkampen floreerden in het Westen. Promenades, mechanische muziekmachines, een speelhal, antieke auto’s en zelfs een bijgebouw met twee verdiepingen maken de sfeer van het Oude Westen compleet. Virginia City biedt bezoekers de mogelijkheid om goud te zoeken, postkoetsritten, spooktochten, treinritten, brandweerwagenrondleidingen te maken en een toneelstuk van vroeger te zien.

Ga verder naar Bozeman, waar je kunt genieten van een bloeiende kunst- en cultuurgemeenschap in een historische hoofdstraat en activiteiten variërend van straatfestivals, boerenmarkten, culturele centra en musea tot symfonieën, theaters en kunstgalerijen. De nabijgelegen bergen, rivieren en meren bieden het hele jaar door een grote verscheidenheid aan buitenactiviteiten.

Overnachting:  Bozeman

Livingston, credit Montana Office of Tourism

Programma: Begin deze dag door in oostelijke richting op de Interstate-90 richting Livingston te rijden. Dit was de ‘Original Gateway City to Yellowstone National Park’. De stad is omsloten door vier prachtige, wilde bergketens die samen met de Yellowstone River het hele jaar door een overvloed aan buitenactiviteiten bieden.  Je kunt er raften of vissen, of gewoon rustig aan doen in de musea, kunstgalerijen en restaurants in de charmante westelijke binnenstad.

Ga verder naar het oosten naar Billings, de grootste stad van Montana. Verken de Black Otter Trail en geniet van inspirerende uitzichten over Billings en vijf bergketens. Bezoek in Swords Park het monument voor Luther Sage “Yellowstone Kelly ”, een grensverlegger, een trapper en een verkenner die eind 19e eeuw door de noordelijke vlakten zwierf. Je krijgt meer geweldige uitzichten op de Rimrocks vanuit het recreatiegebied Four Dances. Verken de historische bezienswaardigheden, restaurants en geweldige winkels in Billings.

Overnachting:  Billings

Enchanted Highway, credit North Dakota Tourism

Programma: Maak een tocht over de Enchanted Highway in het westen van North Dakota en krijg een impressie van de karakteristieke kunstwerken langs de weg. Gigantische metalen sculpturen staan ​​langs de snelwegen, beginnend bij afrit 72 op de I-94 bij Gladstone en eindigend 50 kilometer verderop in het kleine stadje Regent. Te beginnen met “Geese in Flight” bij Exit 72, zijn grote metalen beelden langs de provinciale snelweg geplaatst, elk met een parkeerplaats en een kiosk erbij. Hier zie je onder meer “World’s Largest Tin Family”, “Teddy Rides Again”, “Pheasants on the Prairie”, “Grasshoppers in the Field”, “Deer Crossing” en “Fisherman’s Dream”. De cadeauwinkel in Regent heeft miniaturen van elk standbeeld en het charmante Enchanted Castle motel en restaurant biedt warme maaltijden en een zacht bed.

Het “Enchanted Castle” is het geesteskind van Enchanted Highway-maker Gary Greff en het is kenmerkend voor Gary’s grillige stijl. Je parkeert onder de ophaalbrug, wordt bewaakt door harnassen en wordt bediend door de koninklijke staf. Het kasteel is gelegen in Regent aan de zuidkant van de Enchanted Highway en beschikt over grote luxe kamers met een ‘koninklijke’ inrichting. Het kasteel biedt zelfs jacuzzi’s op de kamer en een fitnessruimte, en je krijgt een continentaal ontbijt voordat je eropuit trekt op zoek naar gigantische vissen, fazanten en sprinkhanen.

Overnachting:              Regent

Scandinavian Park, credit North Dakota Tourism

Programma: Het Norsk Høstfest wordt jaarlijks in de herfst gehouden in het North Dakota State Fair Center op de Fairgrounds in Minot, North Dakota. Het festival werd in 1978 in het leven geroepen door de inmiddels overleden Chester Reiten en een stel van zijn vrienden om hun Scandinavische erfgoed te eren. Het festival is uitgegroeid tot het grootste Scandinavische festival van Noord-Amerika met tienduizenden bezoekers van over de hele wereld. Het festival biedt entertainment van wereldklasse, authentieke Scandinavische gerechten, tentoonstellingen met Scandinavische kunst en cultuur, handgemaakte Norsk-merchandise en een verfijnd restaurant onder leiding van gastchefs.

Het Norsk Høstfest viert de cultuur en het erfgoed van de vijf Scandinavische landen: Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden. Elk land is vertegenwoordigd in een van de zalen waar het festival plaatsvindt, vernoemd naar de hoofdsteden van de landen. Je vindt er individuele stijlen van entertainment, eten, kleding, kunst en sieraden van elk land, net als in het Scandinavian Heritage Park, het enige park ter wereld dat alle vijf de Scandinavische landen vertegenwoordigt.

In Minot zijn ook veel andere organisaties ontstaan, die zich wijden aan het behoud van erfgoed en het vieren van de Scandinavische cultuur. Zo vind je er de Scandinavian Heritage Association, Høstfest-Heritage Foundation en het Telemark Trade Office.     

Overnachting:  Minot

International Peace Garden, credit North Dakota Tourism

Programma: Sinds 1932 is de International Peace Garden genesteld in de Turtle Mountains van North Dakota en Manitoba. Het is een van de meest symbolische en schilderachtige attracties van het continent – een eerbetoon aan de vrede en vriendschap tussen de bevolking van de Verenigde Staten en Canada.

De tuin bezit 930 hectare aan natuurschoon, twee ongerepte zoetwatermeren, schilderachtige wandel- en rijroutes, wilde bloemen, watervallen en een grote verscheidenheid aan Noord-Amerikaanse vogels en dieren. Er zijn moderne en eenvoudige kampeerfaciliteiten beschikbaar, en ook faciliteiten voor het houden van bruiloften, congressen en reünies. Bovendien vind je er de fenomenale Formal Gardens. Met meer dan 80.000 bloeiende eenjarige en vaste planten, herbergt de tuin een verscheidenheid aan mogelijkheden, waaronder een bestuif-tuin, een moestuin waarvan de verse producten worden gebruikt in het café en een All-American Selection Garden die dient als een van de drie proeflocaties voor nieuwe zaden. Terrassen, fonteinen en sculpturen maken de Formal Gardens tot een favoriete bestemming van bezoekers. Mis de iconische bloemenklok, de verzonken tuin en de bloemenvlaggen niet.

Het hoofdgebouw op het terrein herbergt een restaurant, een cadeauwinkel, een tuinbouwbibliotheek en – het belangrijkst – The Conservatory. De plantencollectie in de Conservatory is van wereldklasse en bevat meer dan 5.000 cactussen en succulente soorten van over de hele wereld.

Hier vlakbij vind je de attractie Mystical Horizons – de “Stonehenge of the Prairie” – aan de rand van de Turtle Mountains.

Overnachting:  Bottineau of Lake Metigoshe State Park

Fort Seward, credit Lacey Kaiser via North Dakota Tourism

Programma: Kom alles te weten over de geschiedenis van de pioniers en de militaire geschiedenis van de regio in Fort Seward Military Post en het interpretatieve centrum in Jamestown. Bezoek het Stutsman County Memorial Museum om een ​​verzameling memorabilia uit de regio te bekijken. Sta stil bij het feit dat de legendarische westerse schrijver Louis L’Amour door de straten van Jamestown liep en inspiratie opdeed voor zijn roman. Een wandelpad brengt gasten naar plekken die door de overleden schrijver werden bezocht.

Als je graag de natuur in wil, bezoek dan het Jamestown Reservoir. Met zeven afvaartplekken voor boten, zeven picknick-area’s, twee zwemstranden, vijf kilometer aan verharde wandel-en fietspaden, een golfbaan van wereldklasse en duizend hectare wateroppervlak is dit het favoriete recreatiegebied van Jamestown.

Veel originele gebouwen uit de grensdorpen van North Dakota zijn verhuisd naar The Frontier Village.  Ze zijn gevuld met antiek en kunstvoorwerpen die de wereld van de prairie-pioniers tot leven brengen. In Frontier Village vind je ook het National Buffalo Museum. Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van de bizon en belicht ook de bizonindustrie van tegenwoordig. Het museum bezit tal van kunstwerken, relikwieën en andere Indiaanse voorwerpen.

Een trip naar Jamestown is niet compleet zonder een stop bij de World’s Largest Buffalo. Deze acht meter hoge, 60-ton zware betonnen reus houdt al sinds 1959 de wacht over Jamestown vanuit de Frontier Village. Al vijftig jaar lang is hij in het Midwesten een van de meest populaire attracties langs de weg.

Overnachting:              Jamestown

Redlin Art Center, credit South Dakota Tourism

Programma: Begin je reis in South Dakota met een stop bij Wylie Park in Aberdeen. Het prachtige park van 85 hectare beschikt over skelters, bumperboten, minigolf, fiets- en vierwielfiets-verhuur, speeltuinen, kilometers aan paden, picknickplaatsen, zandvolleybal, een klein meer met zwemstrand en visplekken voor de jeugd. 

Als je naar het zuiden rijdt, stop dan bij het Redlin Art Center in Watertown en geniet van meer dan 160 originele olieverfschilderijen van landschappen, gemaakt door Terry Redlin, een kunstenaar uit South Dakota.

Sluit de dag af met een aantal geweldige attracties in Brookings, SD. De eerste stop is het South Dakota Agricultural Heritage Museum, dat is gewijd aan het behoud van de geschiedenis van de landbouw en de landelijke manier van leven. Binnen in het museum illustreren speciale tentoonstellingen het erfgoed van South Dakota, zoals de enorme 65 pk-stoomtractiemotor uit 1915, een replica van een boerderij uit 1915 en een hut van een hoeve uit 1882. Ga vervolgens langs bij de McCorey Gardens Education & Visitor Center. Deze tuin staat in de top 10 van kleine botanische tuinen in de Verenigde Staten. McCorey Gardens heeft een botanische tuin van 10 hectare en een arboretum van 18 hectare op de campus van de South Dakota State University in Brookings. 

Overnachting: Brookings

Ingalls Homestead, credit South Dakota Tourism

Programma: Ervaar het leven van een pionier door de ogen van Laura Ingalls Wilder en haar familie in de Ingalls Homestead in DeSmet. Tijdens het verkennen van het gebied waar de familie van Laura Ingalls Wilder woonde, leren bezoekers het pionierserfgoed van South Dakota kennen door praktische activiteiten zoals het rijden op een huifkar en het maken van een pop van een maïskolf.

De World’s Largest Pheasant bevindt zich langs Highway 14 in Huron. Deze ruim 8,5 meter hoge, 22-ton zware fazant gemaakt van glasvezel en staal staat sinds 1959 symbool voor Huron als een vooraanstaande fazantenjachtlocatie. Pak je camera en maak een foto met dit meer dan levensgrote standbeeld!

Vervolg je weg naar Pierre, de hoofdstad van de staat, en bezoek het South Dakota Cultural Heritage Centre. Dit is het officiële museum van de South Dakota State Historical Society. Hier wordt het verhaal van de geschiedenis van South Dakota belicht, vanaf de tijd dat het nog geen staat was tot op heden. Een andere must-see is het South Dakota State Capitol Building. Volg een rondleiding door het architectonisch mooie gebouw en maak een wandeling rond het hoofdmeer.

Gelegen op slechts zes mijl ten noorden van Pierre, staat het Oahe Dam & Visitor Center. De Oahe-dam is een van de grootste aard-gerolde dammen ter wereld. Het bezoekerscentrum biedt een compleet overzicht van de historie van het Oahe-meer en de omgeving. Exposities tonen de geschiedenis van de bouw van de dam en de elektriciteitscentrale en het verleden van Lake Oahe en de rivier de Missouri.

Overnachting: Pierre Area

Sunflowers, credit South Dakota Tourism

Programma: Let op de mooie gele velden met sunflowers langs je route – South Dakota is een van de grootste producenten van zonnebloemen in de Verenigde Staten. In augustus zie je de adembenemende velden in volle bloei!

Als je richting Sturgis gaat, kun je Bear Butte State Park niet missen. Bear Butte, een 365 meter hoge geologische formatie, biedt een weids uitzicht over de omgeving. Een gemakkelijke wandeling brengt je rond Bear Butte Lake. Een meer uitdagende wandeling voert naar de top via een pad van 3 kilometer. Tegenwoordig vinden er nog steeds oude ceremonies uit het verleden plaats op de berg. De berg is een heilige plek voor de Lakota, Cheyenne en alle inheemse stammen van de Northern Plains. Zij gebruiken Bear Butte nog steeds als een gebedsplaats.

Het Sturgis Motorcycle Museum huisvest een ​​steeds groter wordende collectie motorfietsen waarvan de oudste dateert uit 1905. Er is een enorme hoeveelheid Amerikaanse en buitenlandse motorfietsen te zien die in bruikleen zijn van particulieren. Ook vind je er een grote verscheidenheid aan tentoonstellingen, foto’s, memorabilia en alles over de geschiedenis van de Sturgis Motorcycle Rally.

Sinds 1938 ontvangt Sturgis motorliefhebbers uit de hele Verenigde Staten en van over de hele wereld die de jaarlijkse World’s Largest Motorcycle Rally mee willen maken. Geniet van het langs winkels en restaurants lopen in downtown Sturgis – veel bedrijven hebben een motorfiets thema.

Overnachting: Sturgis

1880 Train, credit South Dakota Tourism

Programma: Begin je dag in de Black Hills in het Sanford Lab Homestake Visitor Center. Hier vind je informatie over de Sanford Underground Research Facility, de stad Lead en de geschiedenis van Homestake. Er zijn historische foto’s, video’s en voorwerpen uit de mijnbouw te zien, en ook een 3D-model van de wereld onder de grond! Bekijk vanaf het dek de 380 meter diepe Open Cut en zie de vele steensoorten die het unieke landschap hebben gevormd.

In Lead is ook het Black Hills Mining Museum gevestigd. Meer dan een eeuw lang was goudwinning de belangrijkste industrie in Lead en in de Northern Black Hills. Tegenwoordig wordt dat mijnerfgoed slim gebruikt als een gezinsvriendelijke attractie, compleet met rondleidingen, een inzichtelijk museum en de mogelijkheid zelf goud te zoeken.

Verderop de route ligt in Hill City het Museum at Black Hills Institute. Black Hills Institute of Geological Research Inc. staat bekend als een van ‘s werelds beste paleontologische en aardwetenschappelijke leveranciers. De belangrijkste activiteit van het Instituut is het leveren van professioneel bereide fossielen, fossiele afgietsels en monsters van mineralen voor onderzoek, onderwijs en exposities.

Ga aan boord van de 1880 Train en zie de Black Hills vanuit een ouderwetse stoomtrein. Ontspan en geniet van de rit tussen Hill City en Keystone en luister naar de bijbehorende verhalen over de reis. Voor nog meer leuke bezienswaardigheden zijn er Trail Rides & ATV Rentals beschikbaar bij de High Country Guest Ranch of bij de Mount Rushmore KOA in Palmer Gulch.

Overnachting: Hill City Area 

Hot Springs State Park, credit Wyoming Office of Tourism

ProgrammaThermopolis is een geweldig stadje in het centrum van Wyoming met warmwaterbronnen, dieren in het wild en dinosaurussen allemaal binnen een paar kilometer van elkaar! Hot Springs State Park heeft water dat uit natuurlijke warmwaterbronnen stroomt met een temperatuur van 56 graden Celsius. Geniet van het kleurrijke mineraalwater dat uit de bronnen komt en een prachtig effect op het landschap heeft. Wandel over de loopbrug of geniet van het uitzicht vanaf de Swinging Bridge-hangbrug. Neem een ​​duik in het gratis Wyoming State Bath House of ga met het hele gezin naar Star Plunge dat glijbanen en een stoomgrot heeft.

Rijd door Hot Springs State Park om een kudde bizons in hun natuurlijke omgeving te zien. Zo’n 50 kilometer ten noordwesten van Hot Springs State Park vind je Legend Rock. Hier kunnen bezoekers meer dan 300 rotstekeningen bekijken, die over een periode van duizenden jaren gemaakt zijn. Deze rotstekeningen laten je kennismaken met meerdere culturen uit lang vervlogen tijden.

Sommige van de eerste overblijfselen van dinosaurussen werden gevonden rond Thermopolis, en nog steeds worden er veel resten opgegraven in deze regio. Het Wyoming Dinosaur Center ligt op zo’n 3 kilometer van het Hot Springs State Park. Het beschikt over een museum met educatieve informatie over de opkomst van de dinosaurussen, waaronder honderden displays en meer dan 30 skeletten.

Wyoming Whisky ligt net ten noorden van de stad in Kirby. Hier komen zowel de lokale bevolking als toeristen samen om kwaliteitswhisky te kopen en te zien hoe en waar dit vloeibare goud wordt gemaakt.

Overnachting:  Thermopolis

Rock Springs, credit Wyoming Office of Tourism

Programma: Rock Springs vindt zijn oorsprong in de groei en ontwikkeling van de kolenmijnindustrie in het gebied. Tegenwoordig gedijt Rock Springs door de trona-mijnen en een bloeiende olie- en gasindustrie. Dit maakt de stad levendig en een lokaal trefpunt voor eten, winkelen en attracties.

Op slechts een paar kilometer ten noorden van Rock Springs, kun je bij de Killpecker Sand Dunes spelen in een van de grootste natuurlijke zandbakken in het land. Er is een “speelterrein” voor off-road voertuigen en veel ruimte om rond te lopen in het zand. Boar’s Tusk, de kern van een oude vulkaan, rijst recht omhoog uit de grond en bewaakt de zandduinen. De slapende vulkanische structuur is een goed herkenningspunt voor wandelaars, mountainbikers en treinreizigers.

Western Wyoming Community College biedt onderdak aan vijf levensgrote displays van dinosaurussen. Ze vormen de grootste gemakkelijk bereikbare verzameling dinosaurussen langs de snelweg I-80 van Chicago tot San Francisco. Het Community College is ook de thuisbasis van fossielen, een kunstgalerie en nog veel meer! Kom langs bij het College op weg naar Yellowstone National Park en leer veel over de fossielen en de dinosaurussen die duizenden jaren geleden door dit gebied zwierven. Als je kinderen hebt, probeer dan de zes oranje mustangs die het Western Wyoming Community College op de campus heeft verstopt te vinden. Dat is leuk om te doen en aan het einde van de tour worden prijzen uitgereikt.

Overnachting:  Rock Springs

Flaming Gorge, credit Wyoming Office of Tourism

Programma: Zowel de Flaming Gorge Reservoir als de Green River in het zuidwesten van Wyoming is een visparadijs. Het reservoir is gevuld met meerforellen van soms wel 15 kilo, regenboogforellen, bruine forellen, kokanee zalmen en smallmouth baarzen. Niet alleen het stuwmeer staat bekend om de vismogelijkheden, ook de Green River is beroemd vanwege zijn overvloedige heldere water en de eindeloze voorraad aan forellen. Op een willekeurige dag ziet u een hele vloot van drijfboten en rubberen vlotten over de Green River drijven.

De prachtige omgeving en het landschap van de Flaming Gorge maakt dit de perfecte plek om een ​​wandeling te maken. De routes gaan door zowel woestijnlandschap als bossen en ze variëren van korte tochten tot langere excursies. Bezoekers kunnen ook de Flaming Gorge Dam bezoeken. Die ligt net ten zuiden van de grens met Wyoming in de naburige staat Utah. De dam scheidt het stuwmeer van de rivier en is een van de grootste in het westen. Hij rijst omhoog tot meer dan 150 meter boven de Green River en zorgt naast waterkracht ook voor wateropslag. Er is een bezoekerscentrum bovenop de dam, waar dagelijks rondleidingen worden gegeven naar de dam om de waterkrachtcentrale te bekijken.

Overnachting:  kamperen in het Flaming Gorge National Recreation Area of Green River

Fossil, credit Wyoming Office of Tourism

Programma: Fossil Butte National Monument, gelegen in het prachtige zuidwesten van Wyoming, is een van de grootste depots van fossielen van zoetwatervissen ter wereld. Het kalme water van het gebied, het gebrek aan aaseters en het fijne sediment werkten allemaal samen om de perfecte omstandigheden te creëren voor het behoud van fossielen. Dit gebied is rijk aan fossielen van vissen, alligators, vleermuizen, schildpadden, kleine paarden, insecten en vele andere soorten planten en dieren.  

Aan de voet van Fossil Butte liggen de felrode, paarse, gele en grijze bedden van de Wasatch Formation. Geërodeerde delen van deze horizontale bedden lopen geleidelijk omhoog vanaf de bodem van het dal en worden abrupt steil. Daar bovenop strekken zich de veel steilere, bleekgele tot witte bedden van de Green River Formation uit tot aan de top van de berg.

Fossil Butte biedt verschillende goed onderhouden paden en extra wandelmogelijkheden langs onverharde karrensporen die vanaf de Scenic Drive beginnen. Alle wandelingen zijn rond de 5 kilometer en laten bezoekers genieten van het unieke landschap en de geologische kenmerken van de plek.

Het Fossil Butte’s Visitor center fungeert als museum voor deze oude site, met een aantal exposities met meer dan 300 fossielen. Videoprogramma’s, een laboratorium om fossielen te prepareren en een fossiele afdruktafel vormen samen een unieke manier om de geschiedenis van deze site te ontdekken. Bovendien kunnen bezoekers een ritje maken langs de Scenic Drive, lunchen bij een speciale picknickplaats of een ranger-programma bijwonen.      

Overnachting:  Kemmerer

Lever je huurauto weer in en ga terug naar Salt Lake City International Airport (SLC) voor je terugvlucht. Op weg naar huis met geweldige, nieuwe herinneringen!