Totaal

20 dagen/21 nachten

Totale reis

4,945 Mijl (7,958 Kilometer)

Aanvlieghavens

Minneapolis-St. Paul (MSP)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
  • Lewis and Clark Interpretive Center, North Dakota

  • Nevada City, Montana

  • Coeur d’Alene’s Old Mission State Park, Idaho

  • Cody Nite Rodeo, Wyoming

  • Laura Ingalls Homestead, South Dakota

Route overzicht

Aankomst – Minneapolis-St Paul (MSP)
Dag 1: Jamestown, North Dakota
Dag 2: Washburn, North Dakota
Dag 3: Bismarck-Mandan, North Dakota
Dag 4: Medora, North Dakota
Dag 5: Little Bighorn Battlefield | Billings, Montana
Dag 6: Virginia City & Nevada City, Montana
Dag 7: Butte | Grant-Kohrs Ranch National Historic Site | Missoula, Montana
Dag 8: Garnet Ghost Town | Philipsburg, Montana
Dag 9: Wallace, Idaho
Dag 10: Coeur d’Alene’s Old Mission State Park, Idaho
Dag 11: Salmon, Idaho
Dag 12: Oregon Trail | Montpelier, Idaho
Dag 13: Cheyenne, Wyoming
Dag 14: Fort Laramie | Casper, Wyoming
Dag 15: Cody, Wyoming
Dag 16: Buffalo, Wyoming
Dag 17: Custer State Park, South Dakota
Dag 18: Deadwood, South Dakota
Dag 19: Badlands | Pierre, South Dakota
Dag 20: DeSmet | Mitchell | Sioux Falls
Vertrek – Minneapolis-St Paul (MSP)

WESTERS ERFGOED

Dagelijks programma

Kies een rechtstreekse of aansluitende vlucht naar Minneapolis- St. Paul. Bij aankomst rust je eerst een nacht uit, zodat je fris en uitgeslapen begint aan je grote avontuur in de regio!

Partner Spotlight: Bloomington-Minneapolis-St. Paul

Bloomington-Minneapolis-Saint Paul ligt gunstig in het midden van de Verenigde Staten met een bekroonde internationale luchthaven (MSP). MSP is een hub voor Delta Airlines met directe vluchten van over de hele wereld. Het is een ideale toegangspoort naar The Great American West om de buurstaten Noord- en Zuid-Dakota, Wyoming, Montana en Idaho te verkennen.
Met meer dan 180 parken, 13 meren en een iconische rivier is er overal groen in Minneapolis-Saint Paul-Bloomington. Ga fietsen, kanoën, kajakken of maak een prachtige riviercruise op de machtige rivier de Mississippi. Geniet van het culturele aanbod of moedig een van de zes professionele sportteams van de stad aan. Ontdek vervolgens de historische architectuur van Saint Paul, het gangsterverleden en de bloeiende eetcultuur. Bloomington, de thuisbasis van Mall of America, biedt serieuze shoppers meer dan 500 winkels, meer dan 50 restaurants en eindeloze entertainmentopties. En: in Minnesota is er geen btw op kleding of schoenen!

World’s Largest Buffalo at Jamestown, credit North Dakota Tourism.

Programma:    Het stadje Jamestown is vooral bekend vanwege de bizons, maar er is nog veel meer te zien in deze oostelijk gelegen stad in North Dakota dan ’s werelds grootste bizonsoort, de heilige witte bizon, de bizonkudde en het National Buffalo Museum.

In Fort Seward Military Post en het interpretive center leer je meer over de pioniers en militaire geschiedenis van de regio. Bezoek het Stutsman County Memorial Museum om de collectie van souvenirs uit deze regio te zien. Wist je dat de bekende western-auteur Louis L’Amour over deze straten heeft gelopen en zijn inspiratie voor zijn boeken hier vandaan haalde? Een wandelpad brengt je langs de favoriete plekken van deze overleden schrijver. In 2016 onthulde Jamestown de ‘Talking Trail’, een zelf begeleide audiotour langs de bezienswaardigheden en attracties van de stad, zoals het National Buffelo Museum en Fort Seward.

Overnachting:             Jamestown

Lewis and Clark Interpretive Center, credit North Dakota Tourism

Programma:    Washburn speelt, al van voor de tijd dat North Dakota nationaal grondgebied was, een belangrijke rol in het toerisme van North Dakota. De inwoners van Washburn (Sakakawea) hebben bij de eerste bezoekers (Lewis en Clark) een vriendelijke hand uitgestoken en hen de bezienswaardigheden en geluiden van deze Missouri River-gemeenschap laten zien en horen.

Lewis en Clark overwinterden in het nabijgelegen Fort Mandan tijdens hun expeditie naar de Grote Oceaan en hier kan je alles over leren tijdens een bezoek aan het Lewis and Clark Interpretive Center en het gereconstrueerde Fort Mandan, dat aan de rivier ligt. Op deze rivier kan je kajakken, varen of vissen. Op zoek naar een sportieve activiteit? Het Painted Woods Golf Course is pasgeleden uitgebreid naar 18 holes verspreid over de Painted Woods Creek.

De Sakakawea Scenic Byway route begint (of eindigt) in Washburn. De route ten westen van de stad neemt je mee langs kliffen en uitgestrekte bochten van de rivier voordat je noordwaarts rijdt richting Lake Sakakawea. Het McLean County Historical Museum vertelt meer over de geschiedenis van dit gebied, waaronder de Sioux Ferry zoals te zien is bij de rivier. Op afspraak kan je een bezoek brengen aan het Henry Lorentzen Western Art Gallery, waar je originele kunstwerken van deze artiest ziet.

Het natuurreservaat Cross Ranch State Park met een oppervlakte van meer dan 2.000 hectare ligt aan de andere kant van de rivier, tegenover Washburn. Ga naar het jaarlijkse Bluegrass-festival of kies voor een rustige kampeerplek inclusief overnachting in een joert (een traditionele ronde tent).

Overnachting:             Bismarck, Cross Ranch, of Riverdale

Missouri River, credit North Dakota Tourism

Programma:    Het gebied rond Bismarck-Mandan staat ook bekend om hun gastvrijheid sinds Lewis en Clark hier in 1804 per boot over de Missouri River aankwamen. De hoofdstad van North Dakota is een ware hub van cultuur, geschiedenis en shoppen. Sla hier vooral plekken als de Dakota Zoo, het North Dakota Heritage Center, het State Museum, Fort Abraham Lincoln State Park en de Lewis & Clark Riverboat niet over.

Het North Dakota Heritage Center and State Museum is het grootste museum in de staat en beschikt over zowel tijdelijke als vaste tentoonstellingen. Veel van deze exposities gaan over het vroegere leven in de northern plains, van de prehistorie tot de recente geschiedenis.

Het Fort Abraham Lincoln State Park was ooit een infanteriepost, tot het buiten gebruik werd gesteld na de Amerikaanse Burgeroorlog. Tegenwoordig is het de thuisbasis van het Custer House – een replica van het huis van generaal en mevrouw Custer op de cavaleriebasis – en het On-a-Slant Mandan Indian Village met 6 aardelodges, een replica van het Mandan-dorp dat voor het laatst bewoond werd in de late jaren 1700.

De Mandan Rodeo Days en United Tribes International Powwow zijn jaarlijks terugkerende evenementen in Bismarck-Mandan. De Mandan Rodeo is legendarisch en ooit ontstaan uit een Fourth of July-evenement in 1879 met een honkbalwedstrijd en ponyraces. Het United Tribes International Powwow-evenement viert en eert de religieuze betekenis, maar gaat ook om het samenkomen van mensen, zingen, dansen, feesten, bidden, het opnieuw leven in te blazen van oude vriendschappen en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Overnachting:             Bismarck

Medora, credit North Dakota Tourism

Programma:    Het kleine stadje Medora is een ‘Old Western cowtown’. Je kunt hier paardrijden of moderne musea, het ultramoderne Burning Hills amfitheater en de North Dakota Cowboy Hall of Fame bezoeken. Maar het staat vooral bekend om het feit dat het de toegangspoort is naar de South Unit van het Theodore Roosevelt National Park.

Het Theodore Roosevelt National Park is een van de mooiste plekken in North Dakota, hier vind je kuddes bizons, statige wilde paarden en een ruig landschap dat je de adem beneemt. In de South Unit van het nationale park vind je een verharde 36-mile Scenic Loop Drive. Langs deze route staan diverse borden met informatie over de geschiedenis en natuurlijke elementen van het park. Bij de ingang van het park vind je de Maltese Cross Ranch Cabin uit eind 1800, eigendom van de voormalige president Theodore Roosevelt.

Ga golfen bij de schilderachtige 18-holes Bully Pulpit Golf Course en rijd vervolgens naar Tjaden Terrace voor een ‘pitchfork steak dinner’ compleet mét indrukwekkend uitzicht over Medora. Geniet tot slot van de nachtelijke Medora Musical.

Ten zuidwesten van Medora kan je de plek bezoeken waar het leven wordt herdacht van Antoine da Vallombrosa (de markies van Mores) die in 1833 arriveerde. Hij runde meerdere ondernemingen zoals een verpakkingsfabriek voor rundvlees, postkoetslijn, vrachtbedrijf, gekoelde treinwagons, vee- en schapenhouderijen en hij stichtte een nieuwe stad, Medora, ter ere van zijn vrouw. Bezoek Chateau de Mores, gebouwd in 1883 als zomerresidentie voor de familie van de markies en over twee etages en 26 kamers beschikt. Tegenwoordig fungeert dit gebouw als historisch museum waar je nog veel originele meubels en persoonlijke spullen van de familie Mores vindt.

Overnachting:             Medora

Little Bighorn Battlefield National Monument, credit Montana Office of Tourism

Programma:    De rit van vandaag brengt je in één uur van Billings naar de Crow Reservation en het Little Bighorn Battlefield National Monument. Bij dit monument wordt het gevecht herdacht van 25-26 juni 1876 tussen het United States Seventh Cavalry Regiment, onder leiding van Lt. Col. George Armstrong Custer, en de indianenstammen Sioux en Cheyenne, onder de politieke en spirituele leiding van Sitting Bull. In het museum vind je tentoonstellingen over de geschiedenis van dit gevecht, wapens, archeologische objecten en het ‘gewone’ leven van de Indianen en kan je een wandeltocht maken waarbij belangrijke punten centraal staan. Een andere wandeltocht van circa 7 km verbindt Custer Battlefield en Reno-Benteen Battlefield. In de zomer kan je een excursie boeken onder begeleiding van een ranger en tussen het weekend van Memorial Day en Labor Day is het ook mogelijk om een excursie per bus te maken. Vervolg de route naar Billings, de grootste stad van Montana. De stad ligt aan de voeten van de Yellowstone River en heeft een bruisend historisch centrum waar verschillende heerlijke eetgelegenheden en (kleine) brouwerijen zich op loopafstand van elkaar bevinden.

Overnachting:             Billings

Partner Spotlight: Billings, Montana

Billings is de grootste stad van Montana en heeft een historisch centrum omringd door de iconische 70 miljoen jaar oude Rimrocks. In de regio zijn eindeloos veel paden die bezoekers leiden onder de iconische ‘big skies’ van Montana. Je leert over de geschiedenis van de westelijke VS in een van de vele musea en galerieën in Billings zoals het Yellowstone Art Museum, waar de grootste verzameling tekeningen, schilderijen, boeken en memorabilia van de beroemde cowboy-illustrator Will James te zien zijn. Daarna bezoek je Rand’s Hats voor een op maat gemaakte western hoed. Nu kan jij op pad als een echte cowboy naar Bitter Creek Outfitters. Hier verken je het ruige landschap te paard om vervolgens bij te komen met ambachtelijke biertjes langs de Billings Brew Trail. Langs deze 2km lange route proef je verschillende biertjes, sterke dranken en ciders te voet. Vergeet niet na afloop de top van de Rimrocks te verkennen om het adembenemende uitzicht van bergtoppen en ‘big blue skies’ te zien.

Nevada City, credit Montana Office of Tourism

Programma:    Begin de ochtend met het verder ontdekken van Billings. Na een vroeg ontbijt rijd je richting het westen over de Interstate-90, naar Livingston. Deze spectaculaire route biedt geweldige uitzichten over de Yellowstone River en meerdere bergen zoals Crazy Mountains. Vervolg je weg naar het bergstadje Bozeman, dat diverse populaire bezienswaardigheden te bieden heeft, waaronder het Museum of the Rockies dat bekend staat om de T-Rex dinosaurus collectie, Geniet van een wandeling langs de western Main Street waar veel leuke winkels en galeries te vinden zijn. De volgende stops zijn Virginia City en Nevada City. Virginia City was, totdat het goud op was, 10 jaar lang de hoofdstad van Montana. Op anderhalve kilometer ligt Nevada City, een western stadje dat ontstaan is uit een verzameling van gebouwen uit andere spookstadjes. Beide steden zijn grotendeels gerestaureerd en bewaard gebleven en levende voorbeelden geworden van het echte Old West. De oorspronkelijke gebouwen uit deze tijd zijn gevuld met koopwaar en gebruiksvoorwerpen die werden gebruikt toen de goudkampen in het Westen floreerden. Promenades, geautomatiseerde muziekinstallaties, een speelhal, antieke auto’s en zelfs het twee verdiepingen tellende hoge bijgebouw dragen bij aan deze Old West-sfeer. Virginia City biedt bezoekers de gelegenheid om zelf goud te pannen, postkoetsritten, spooktours, treinritten of brandweerwagentours te maken of een authentiek toneelstuk bij te wonen.

Overnachting:             Virginia City, Ennis of Butte

Grant-Kohrs Ranch National Historic Site, credit Montana Office of Tourism

Programma:    Breng wat tijd door in Butte. Deze koperen Mekka was ooit een bloeiende stad in het westen. Ontdek het historische centrum met de Copper King Mansion, de voormalige residentie van de kopermagnaat William Andrews Clark. Wandel door een gereconstrueerd mijnstadje uit 1890 in het World Museum of Mining en maak een ondergrondse tour door de Orphan Girl Mine.

Rijd in korte tijd naar de Deer Lodge en neem het verhaal van een hardwerkende cowboy in je op. Grant-Kohrs Ranch Historic Site was ooit het hoofdkantoor van een 4 miljoen hectare groot vee-imperium. Hier wordt de rol van veehouders in de Amerikaanse geschiedenis herdacht en zijn belangrijke attributen bewaard gebleven. De ranch, het originele meubilair, de bunkhouse (barakachtig gebouw), smederij, paardenstallen en andere bijgebouwen stammen uit 1860, maar zijn volledig intact gebleven. En ook het vee graast nog altijd in het land.

Het hele jaar door kan je vanaf de ranch begeleide tochten maken. Andere activiteiten onder leiding van een ranger zoals chuckwagon-programma’s, cowboygesprekken, smederijdemonstraties, hands-on ranger-keuzeprogramma’s en wagentours worden seizoensgebonden aangeboden.

Reis verder naar de prachtige riviergemeenschap van Missoula. Door de ligging, genesteld in de Northern Rockies van Montana, omgeven door zeven natuurgebieden en een samensmelting van drie rivieren is Missoula de droom van elke outdoor liefhebber. Naast de oneindige outdoor mogelijkheden kent Missoula ook populaire bezienswaardigheden zoals het Smokejumper Visitor Center, het Montana Natural History Center en Fort Missoula. Daarnaast kan je ook een wandeling maken door het levendige centrum.

Overnachting:             Missoula

Garnet Ghost Town, credit Montana Office of Tourism

Programma:    Na een lekker ontbijtje ga je naar Garnet. Garnet is een oude mijnbouwspookstad en ligt in de bergen, op minder dan een uur rijden van Missoula. Het stadje ligt aan First Chance Creek, op een hoogte van zo’n 1800 meter. De naam First Chance Creek is te danken aan de bruine granaatvormige rots, een halfedelsteen uit dit gebied die werd gebruikt om voorwerpen te polijsten. De stad dateert uit 1895 en meer dan 30 gebouwen zijn bewaard gebleven en de meesten zijn open voor bezoekers. In het spookstadje vind je een visitor center, informatieborden, verschillende wandelroutes, boeken, kaarten en andere souvenirs.

Ontdek meer over dit gebied en vervolg je weg over de Pintler Scenic Highway (Highway 1) naar het zilvermijnen stadje Philipsburg. Dit is een van de mooiste steden in Montana en is sinds de mijnenperiode in 1890 liefdevol gerestaureerd. Hier vind je saffieren, kan je een lokaal biertje uitproberen, barbecueën of je verliezen in een overheerlijke milkshake uit de ‘frisdrankfontein’.

Overnachting:             Missoula

Hiawatha Trail, credit Idaho Tourism

Programma:    Na de ontdekking van de zilveren ‘loodsen’ in 1884, werd Wallace en het omliggende gebied het machtigste zilvermijndistrict van de wereld. Het kreeg zelfs de bijnaam ‘Silver Capital of the World’. Het gebied combineert de mijngeschiedenis uit het wilde westen met de moderne technieken, aangezien er nog altijd zilver en metaal geproduceerd wordt. Wallace is een stad met een lange geschiedenis, een gedurfde persoonlijkheid en natuurlijke charme die genoeg leuke activiteiten en bezienswaardigheden te bieden. In 2004 verklaarde de stad zich officieel tot Center of the Universe. Het hele centrum staat dan ook op de National Register of Historic Places, waarbij de schilderachtige en excentrieke gebouwen bewaard zijn gebleven en zich uitstekend lenen om in rond te dwalen.

Ten noorden van Wallace, in de Silver Valley Historical Area, kan je een bezoek brengen aan het spookstadje Burke Canyon. In dit historische mijngebied zijn er nog veel relikwieën en overblijfselen te vinden uit de tijd dat de zilverwinning op het hoogtepunt was. Maak een mountainbiketocht over de Hiawatha-route, een ‘Hall of Fame’-pad geëerd door de Rail-to-Trail Conservancy. De route omvat meer dan 24 kilometer aan ‘schragen’ en treintunnels die de verlaten Northern Pacific-spoorweg volgen. De gehele route gaat bergafwaarts en is dan ook geschikt voor alle leeftijden. Je fiets huur je bij de Lookout Pass Ski Area en je wordt per shuttle-service terug naar de top gebracht.

Overnachting:             Wallace

Cataldo Mission, credit Idaho Tourism

Programma:    Op de tweede dag in Wallace kan je meegaan op de Sierra Silver Mine Tour, waarbij je verhalen hoort van een hardsteenmijnwerker en ziet hoe het zilver uit de grond wordt gehaald. In het Oasis Bordello Museum leer je meer over de bordeelgeschienis van dit stadje en bij Wallace Brewing geniet je van een lokaal biertje. Ga goudpannen in de Crystal Gold Mine in de buurt van Kellogg en ervaar of je wellicht een natuurtalent bent.

Vervolg, voor ongeveer 40 kilometer, de historische route richting het westen over de I-90 voordat je Coeur d’Alene’s Old Mission State Park in Cataldo bereikt. Het park kent een rijke geschiedenis door de Jezuïetenzendelingen die zich in het gebied vestigden en interacties hadden met de lokale Coeur d’Alene-stam.

De Mission of the Sacred Heart is het oudste gebouw in Idaho en is, sinds het tussen 1850 en 1853 is gerestaureerd met gebruik van modder, pluggen en stro, goed bewaard gebleven. Bezoek de Sacred Heart Mission Church en het Paris House, loop over het terrein terwijl je meer leert over het leven van de missionarissen en locals op het land en ga naar het vistor center om de Sacred Encounters tentoonstelling te zien over de geschiedenis van het land en de mensen.

Aan het einde van de dag rijd je naar Coeur d’Alene. Eind augustus raden wij je aan om naar de Gem State Stampede PRCA Rodeo te gaan. Hier zie je onder meer stierrijden, stuurworstelen en andere westernstijlen.

Overnachting:             Coeur d’Alene

Salmon, credit Idaho Tourism

Programma:    Ontdek en herdenk het verhaal van de Sacajawea, de historische en berichte Agaidika Lemhi Shoshone-vrouwen die de Lewis & Clark Expeditie hebben begeleid. Het Sacajawea Interpretive, Cultural & Educational Center in Salmon is volledig gewijd aan de herinnering en informatie over de Lewis & Clark Expeditie en de Agaidika Shoshone-Bannock. In dit weeldiger begroeide park vind je interpretive center, artefacten, schilderachtige wandelpaden en speciale zomerprogramma’s.

Neem de Salmon River Scenic Byway naar het Land of the Yankee Fork State Park voor de hoogtepunten van de mijngeschiedenis van Idaho. Het interpretive center vlakbij Challis is een fantastische bron om meer te leren over de mijngeschiedenis, door middel van verschillende museumtentoonstellingen waar je je eigen goudpan vaardigheden kan testen. Historische plekken en spookstadjes verspreid over het park vertellen het verhaal van de vroege inwoners en de goudzoekers van het land

Overnachting:             Fort Hall of Pocatello

The National Oregon/California Trail Center, credit Idaho Tourism

Programma:    Vervolg je reis richting het zuidoosten over de Oregon Trail-Bear Lake Scenic Byway naar de Oregon National Historic Trail. Dit nationale monument in Montepelier laat de migratie van de Amerikaanse kolonisten zien richting het westen. Tegenwoordig geven de kilometerslange wagensporen een indruk weer van de parade van de wagons en postkoetsen. Er is voor een ieder wat wils, zo kan je hier hiken, fietsen of paardrijden.

Overnachting:             Montpelier or Lava Hot Springs

Cheyenne Frontier Days Old West Museum, credit Wyoming Office of Tourism

Programma:    Van ‘s werelds grootste openluchtrodeo en Westernfeest tot mountainbiken, klimmen en kamperen van wereldklasse, de hoofdstad van Wyoming heeft het allemaal! Enkele jaarlijkse terugkerende evenementen in Cheyenne die de moeite waard zijn, zijn Cheyenne Frontier Days, Depot Days, Kids Cowboy Festival, Wyoming Brewers Festival, Celtic Festival, Farmers Market, Oktoberfest, Happy Jack Music Festival, Cheyenne Wine Festival, Cowboy Symposium, Greek Festival, en de Christmas Parade.

Ervaar de cultuur van Wyoming in het Wyoming State Museum dat is opgericht in 1895. Het is het enige museum dat volledig gewijd is aan de hele geschiedenis van Wyoming. Vaste tentoonstellingen omvatten onder meer artefacten die meer vertellen over de geschiedenis van Wyoming, het regionale wildlife, de kolenmijnen, dinosaurussen, Native Americans in Wyoming, pioniers en de USSS Wyoming.

Van het historic depot dat de hoeksteen is van het plein in het centrum tot de Big Boy Steam Engine die te zien is in Holiday Park, het moderne Cheyenne is nog steeds een bloeiende spoorweggemeenschap. Spring aan boord van de Cheyenne Steamers Miniature Train Ride voor plezier met het hele gezin of verken de Terry Bison Ranch per trein.

De Cheyenne Botanic Gardens, in Lions Park, is een ware oase voor de hoger gelegen vlakten. Oudere, jongere en mensen met een beperking onderhouden bijzondere tuinen, planten en bloemenbedden in dit 37.000 m² grote park-systeem. De subtropische kas is bijna dagelijks geopend en wordt voor 100% verwarmd door de zon en zonne-energie zorgt voor 50% van de stroomvoorziening.

Overnachting:            Cheyenne

Fort Laramie National Historical Site, credit Wyoming Office of Tourism

Programma:    Geniet van het pittoreske western landschap, spectaculaire recreatie en gezellige voorzieningen van een traditoneel bergstadje in Casper zonder dat je je druk hoeft te maken om lange rijen. Fiets door de Casper Mountains over oneindige paden of daal de North Platte River af en ga tijdens de lunch vliegvissen naar de blauwlintforel in hartje centrum,

Bezoek Ayres Natural Bridge, een van de drie natuurlijk gevormde bruggen ter de wereld of doe mee aan een veldexpeditie van het Tate Geological Museum onder leiding van ervaren paleontologen om op zoek te gaan naar dinosaurussen.

De geschiedenis van de paden van de Oregon, Mormon, California en Pony Express, komt tot leven in het National Historic Trails Interpretive Center. Hier wordt het verhaal verteld over de geschiedenis van de pioniers en de uitbreiding naar het westen. Ga mee op een rondleiding door een gereconstrueerde militaire post uit 1865, gelegen aan een grote rivierovergang op de Oregon, Mormon Pioneer, California, Pony Express en de intercontinentale telegraph trail corridor; The Fort Caspar Museum & Historic Site.

Vergeet niet te stoppen bij het centrum van David Street Station, een verzamelplaats voor een breed scale aan evenementen en activiteiten zoals concerten, festivals, films, demonstraties, kunstwandelingen, sportevenementen en meer. Meer seizoensgebonden evenementen in Casper zijn de National Finals Rodeo in juni, de Central Wyoming Fair and Rodeo in juli en het Beartrap Summer Festival in augustus.

Overnachting:            Casper

Cody Nite Rodeo, credit Wyoming Office of Tourism

Programma:    Cody ligt op zo’n 80 kilometer van de oostingang en 130 kilometer van de noordoostingang van Yellowstone National Park. Cody is in 1896 gesticht door de levende legende, Colonel William F “Buffalo Bill” Cody, die op 41-jarige leeftijd een van de beroemdste mannen ter wereld was. Ervaar het wilde westen met verschillende attracties zoals musea, nachtrodeo’s, het nabootsen van vuurgevechten en countrymuziek.

Het Buffalo Bill Center of the West huisvest vijf musea en een onderzoeksbibilotheek onder één dak en is volledig gewijd aan de American West: de geschiedenis, kunst, het erfgoed van de Native Americans, de natuurwetenschap van de Yellowstone-regio en de ontwikkeling en het belang van vuurwapens in het westen.

Outdoor liefhebbers komen aan hier goed aan hun trekken, want je kunt hier rotsklimmen, mountainbiken, hiken, kajakken, vliegvissen, paardrijden en raften op de rivier. Door de schilderachtige zijwegen zie je de mooiste landschappen en kan je uitstekend wildlife spotten. In het centrum van Cody vind je goede restaurants, kunstgaleries, unieke winkels en historische hotels.

Mis vooral de kans niet om steenarenden, gaffelbokken, zwartstaartprairiehonden en coyotes te spotten tijdens de Red Canyon Wild Mustang Tours. Elke tour is uniek en bied je een echte Amerikaanse safari.

Sinds 1938 wordt jaarlijks, elke avond in juni, juli en augustus de Cody Nite Rodeo georganiseerd waarbij je vee kan vangen en rodeo rijden met paarden en stieren, plezier voor jong-en-oud gegarandeerd! Geniet ook van een ultieme Western muziekervaring bij de Dan Miller’s Cowboy Music Revue in de Buffalo Bill’s Music Hall.

Overnachting:             Cody

Bighorn Mountains, credit Wyoming Office of Tourism

Programma:    De historische stad Buffalo ligt verscholen tussen de glooiende vlaktes van de Old West en de torenhoge toppen van de Bighorn Mountains. Of je nu houdt van een prachtig landschap, weidse vlakten, outdoor recreatie of een glimp wilt opvangen van de geschiedenis aan de hand van geweldige musea, Buffelo en omgeving is meer dan de moeite waard.

De Bighorn Mountains bieden het hele jaar door verschillende activiteiten, maar zorg er in ieder geval voor dat je geniet van de Cloud Peak Scenic Byway voordat je gaat vissen, hiken of kamperen. In de zomer vind je in het stadspark een gratis openbaar zwembad en in het hart van de stad ligt een viersterren golfbaan.

In het bijzondere Johnson County Jim Gatchell Memorial Museum vind je meer dan 15.000 artefacten uit the Old West of ga, op korte rijafstand van Buffalo, naar de historische plek Fort Phil Kearney.

Naast winkels, kunstgaleries en een groot scala aan hotels, motels, campings, guest ranches en berglodges, geniet je hier ook van de westerse verscheidenheid aan restaurants, van familievriendelijk tot fine dining.

Overnachting: Buffalo

Partner Spotlight: Johnson County, Wyoming

In Buffalo omarm je de gezellige sfeer van deze kleine stad door de lokale kunst- en aardewerkwinkels te bezoeken in de straten Main, Fort en Lobba. Ook vind je hier kledingwinkels en antiek- en speciaalzaken, zoals de enige wolspinnerij van Wyoming – Mountain Meadow Wool. Dit laatste is gemaakt om de Amerikaanse wolindustrie nieuw leven in te blazen, tradities van het westen te behouden, Amerikaanse producten van hoge kwaliteit te creëren door middel van milieuvriendelijke productie en eerlijke prijzen te bieden aan veeboeren.

Maak een rit op Hwy 16 West richting de Bighorn Mountains. Geniet van het uitzicht en maak een wandeling door Hunter Corrals, Circle Park of Elgin Park. Alle startpunten liggen op slechts 15-20 minuten afstand van het centrum van Buffalo.

Stap terug in de tijd bij het Historic Occidental Hotel. In het gezinsvriendelijke Saloon & Grill geniet je van een drankje en hapje aan de beroemde bar. Hef hier het glas op historische bezoekers, zoals Butch Cassidy and the Hole in the Wall Gang, Calamity Jane, Buffalo Bill, Tom Horn, de jonge Teddy Roosevelt en vele anderen.

Custer State Park, credit South Dakota Tourism

Programma:    Het in 1988 door Dayton O. Hyde opgerichte Black Hills Wild Horse Sanctuary is een van de grootste particuliere wildernisgebieden van Amerika. Het ligt vlakbij Hot Springs in het zuidwesten van Zuid-Dakota, is eigendom en onder beheer van de de Institute of Range and the American Mustang en is het toegewijd om ongewenste wilde paarden van Amerika een leven te bieden in vrijheid. Meer dan honderden wilde mustangs leven hier op de praire van bijna 4.500 hectare. Het toevluchtsoord is het hele jaar geopend en biedt verschillende rondleidingen.

Een van de weinig echt wilde plekken in het land is Custer State Park. Bijna 1.300 prachtige bizons dwalen door de 28.000 hectare van het park, samen met gaffelbokken, elanden, berggeiten en een bende nieuwsgierige wilde ezels. Sta oog-in-oog met deze vaste inwoners langs de 29 kilometerlange Wildlife Loop Road die rond de zuidelijke rand van het park slingert. Smalle granietenformaties met de bijnaam ‘naalden’ domineren de horizon en de valleien bestaan uit grasweiden. Verken de pure natuur aan de hand van wandelpaden, schilderachtige wegen, mountainbiketochten, waterfietsen, hooiritten en safaritochten. Overnachten kan je in een van de vijf prachtige lodges in het park.

De Black Hills bieden verschillende paardrijtochten, Ga mee op een rit van een half uur, één uur, twee uur of een halve of een hele dag.

Overnachting:             Custer of Custer State Park

Deadwood, credit South Dakota Tourism

Programma:    Eenmaal voltooid zal het Crazy Horse Memorial – een herdenking aan de Lakota-leider Crazy Horse en all Noord-Amerikaanse indianen – het grootste bersnijwerk ter wereld zijn. Naast het beeldhouwwerk zelf, biedt het Crazy Horse Memorial educatieve en culturele programma’s aan bezoekers over de Native Americans door middel van het Native American Educational and Cultural Center.

Het Amerikaanse monument van de Democraten, Mount Rushmore National Memorial, is een enorm bouwwerk dat de 18-meter hoge gezichten toont van de vier presidenten die de geboorte, groei, ontwikkeling en behoud van het land vertegenwoordigen.

In Deadwood kan je dagelijks genieten van de reconstructie van de ‘shoot outs’, een koetsrit maken en de Trial of Jack McCall bijwonen.

Het Days of ‘76 Museum herbergt een verbazingwekkende collectie van Native American en Old West artefacten zoals de 50 authentieke door paarden getrokken voertuigen waaronder de originele “Deadwood Stage”. Het museum bevat veel items uit de beginperiode van Deadwood en de trotse rodeogeschiedenis van dit gebied.

Maak een ondergrondse rondleiding door de authentieke goudmijn Broken Boot Gold Mine, waar de mijnwerkers vroeger met zwarte poeder en kaarslicht zochten naar gouderts. Bezoekers kunnen hier zelf ook goud pannen!

Loop door de met zaagsel bedekte vloer van Saloon #10, een ‘levend museum’ dat ook dienst doet als bar en casino. Woon de renconstructie van de moord op Wild Bill bij die meerdere keren per dag wordt vertoond. Zie je de stoel boven de deur hangen? Daarop is Wild Bill neergeschoten.

Overnachting: Deadwood

Badlands National Park, credit South Dakota Tourism

Programma:    Bezoek het bijna 990.000-hectare grote Badlands National Park, een opvallend landschap met een doolhof aan heuvels, ravijnen, kalkstenenformaties en hoge toppen. Rijd over de Badland Loop Scenic Byway en stop bij het Ben Reifel Vistor Center.

Het Casey Tibbs South Dakota Rodeo Center is een eerbetoon aan een van de beste rodeoartiesten die wereldwijd werd geprezen. Het meeste van zijn memorabilia is te zien bovenop de heuvel in Fort Pierre, waar je een van de beste uitzichten van de stad hebt.

Ontdek het rijke erfgoed en de complexe geschiedenis van South Dakota in het Cultural Heritage Center in Pierre. De bekroonde exposities hebben de geest van The Mount Rushmore State vastgelegd en diverse praktijkopdrachten bieden nieuwe ervaringen en leermogelijkheden.

Overnachting:            Pierre of omgeving

Laura Ingalls Homestead, credit South Dakota Tourism

Programma:    Tijdens het verkennen van het DeSmet-gebied waar de familie van Laura Ingalls Wilder woonden, kunnen bezoekers het pionierserfgoed van South Dakota ervaren door praktijkopdrachten te doen in de Ingalls Homestead, zoals het rijden op een huifkar en het maken van maïskolfpop.

Het Mitchell Corn Palace in Mitchell is een Amerikaanse icon dat jaarlijks opnieuw wordt versierd met maïs, granen en grassen. Het paleis is dag-en-nacht iets voor op je bucket-list.

De naamgever van de grootste stad van South Dakota, Falls Park, is een Populaire bestemming voor locals en toeristen. Naast de watervallen zelf, kan je enkele van de eerste gebouwen bezoeken, genieten van een prachtig uitzicht vanaf het uitkijkpunt en lunchen in het Overlook Café dat in het oude Light and Power bedrijfsgebouw zit.

Overnachting:            Sioux Falls

Lever je huurauto weer in en ga terug naar Minneapolis-St. Paul International Airport (MSP) voor je terugvlucht. Op weg naar huis met geweldige, nieuwe herinneringen!